EDC (Every day carry) — популярний сьогодні термін, який можна зустріти в описах ножів та інших інструментів. У перекладі з англійської він означає "носити кожен день", і незважаючи на те, що деякі оглядачі запевняють, що EDC-ніж немає необхідності, наш досвід говорить про інше. По суті таким ножем може бути будь-який клинок, який, крім високих ріжучих якостей, має невеликі габарити і малу вагу. Багато виробників вже навчилися поєднувати ці характеристики у своїх інструментах, і один із них — компанія Ruike, яка має більш ніж 20-річний досвід у виробництві ножів (хоча широкої аудиторії стала відома лише починаючи з 2016 року).

Буде неправильно сказати, що бренд Ruike зробив неймовірний прорив у виробництві EDC-ножів, оскільки в його інструментах не знайти якихось нових матеріалів. Перевага виробника полягає в іншому: йому вдалося знайти ідеальне співвідношення між якістю матеріалів та кінцевою вартістю виробів, при цьому вичавивши можливості матеріалів на максимум. До речі про матеріали, бренд використовує одну з найкращих марок сталей на ринку - Sandvik 14C28N шведського виробництва.

Асортимент Ruike налічує безліч лінійок ножів різного типу:

  • туристичні ножі з укріпленим лезом;
  • компактні складні ножі;
  • нескладні ножі для підвищених навантажень;
  • мультитул з набором з декількох інструментів.

На перший погляд, це класичний перелік, який можна побачити у різних виробників, але Ruike намагаються знаходити нестандартні підходи до створення навіть найпростіших лез. На користь цього говорить наявність у конструкціях клинків додаткових систем безпеки крім стандартних замків, а також оригінальні дизайни всіх моделей. Щоб у цьому переконатися, достатньо один раз побачити ніж Ruike P801 або мультитул Ruike Criterion L41. А для тих, у кого немає такої можливості, але хочеться ближче познайомитися з асортиментом компанії Ruike, що набирає популярність, ми підготували цікаву статтю за посиланням нижче.

Читати продовження статті