Які якості має мати універсальний ніж, щоб його було зручно використовувати і на риболовлі, і під час пікніка, і просто кожен день, коли виникає потреба в гострому інструменті? Відповіді знають спеціалісти бренду Ruike. Нещодавно вони випустили саме таку модель, давши їй назву Ruike P671-CB.

Випустити по-справжньому універсальний ніж не так просто, адже він має бути однаково зручним і практичним у різних ситуаціях. Тим не менш, компанії Ruike це вдалося. Йдеться про модель Ruike P671-CB, яка була представлена ​​публіці зовсім недавно. Цей ніж адресований найширшій аудиторії та чудово підійде для будь-якого виду активного дозвілля на природі. Не менш ефективним буде його використання і в EDC сфері.

Габарити цього ножа досить компактні, адже у відкритому вигляді його довжина становить лише 164 мм. З них 70 мм посідає клинок, а решта – рукоятка. Важить цей ніж 104 р. Його буде не важко носити навіть просто в кишені, а вже в рюкзаку вага складаного ножа взагалі буде невідчутним. Але компактність - не основна якість цього ножа: набагато привабливішими є робочі характеристики його клинка та зручність рукоятки.

Матеріалом для виробництва леза ножа Ruike P671-CB послужила сталь 14С28N. Це нержавіюча сталь з високим вмістом хрому, що і робить її такою стійкою до прояву корозії. Але оскільки цей сплав колись створювався саме для ножової індустрії, незважаючи на добре виражену корозійну стійкість, він також є дуже твердим. Зроблені з цього металу ножі гартуються до твердості 60 HRC, а тому не потребують частого загострення і взагалі дуже прості у догляді. Як мовилося раніше, довжина клинка в моделі Ruike P671-CB становить 70 мм. Товщина леза не перевищує 35 мм. Ріжуча кромка по всій своїй довжині гладко заточена, що говорить на користь його універсальності. Таким ножем буде зручно і легко різати практично будь-який матеріал, у тому числі продукти харчування. Що ж до форми клинка, це класичний Drop point, характерною рисою якого є поступове зниження лінії обуха по відношенню до вістря.

Рукоятка ножа Ruike P671-CB зроблена не тільки зручною, але й якомога міцнішою. Для її виготовлення використовувалися відразу два сучасні композитні матеріали. По-перше, це склопластик G10, з якого виготовлена ​​основа ручки ножа. Цей матеріал вигідно поєднує міцність, легкість, податливість для обробки. По-друге, це вуглецеве волокно, яке використовується як зовнішній шар рукоятки. Його плетена структура добре помітна на рукояті. Цей матеріал, незважаючи на дуже малу вагу, є надміцним, а також довговічним і захищеним від усіх поширених видів корозії.

Зверху на рукоятці є невеликий сталевий елемент, який за рахунок насіння сприяє більш надійному утриманню ножа в долоні. У ньому пророблено круглий отвір для темляка, який може прикріпити користувач за своїм бажанням. Дрібніша ребриста насічка розташована і у виїмці під палець з нижнього боку рукоятки. А збоку, з далекого від леза краю, на ручці Ruike P671-CB прикручена сталева кліпса, на яку нанесено назву бренду.

Що ще слід сказати про нож Ruike P671-CB, так це високий рівень безпеки, який виробники забезпечили кожному користувачеві під час роботи з ним. Йдеться про встановлення якісного та надійного блокатора леза Liner lock. Це замок лінійного типу, який жорстко замикає меч як тільки він повністю відкритий. Завдяки ньому, ніж не складеться навіть під навантаженням, поки користувач самостійно не відсуне пластину замка убік. Відкрити його дуже просто будь-якою рукою: досить потягнути за циліндричний двосторонній шпеньок на клинку.

Незважаючи на те, що модель Ruike P671-CB тільки з'явилася в У магазинах, універсальні якості цього ножа неодмінно оцінять любителі туризму, риболовлі та інших видів активного відпочинку.