Фінський ніж (у фінів також називався пуукко) відрізняється міцністю і універсальністю. Підходить для нарізування продуктів, приготування розпалювання та навіть рубки дров. Всі туристичні моделі від Mora за типом конструкції відносяться саме до цього варіанту. Складні ножі можуть бути менш надійними в екстремальних умовах. У фінки меч переходить у рукоятку, складаючи єдине ціле, що підвищує витривалість ножа.


Прямий тип заточування теж підвищує практичність експлуатації, дозволяючи легко заточувати меч навіть у польових умовах. Достатньо взяти з собою точилку типу Diamond Sharpener S PinPac і проблем із гостротою леза не буде взагалі. Цей мусат виготовлений у формі звичайної ручки, що дозволяє завжди мати його при собі - зручно носити в кишені одягу або рюкзаку. Хоча зазвичай і цього не потрібно, тому що ножі Morakniv виготовляються з вуглецевих або нержавіючих марок сталі, виготовлених у Швеції. Така сталь довго тримає заточування, має високу твердість, стійка до корозії.

Переваги та застосування фінок

Чому ж для лісу та виживання в екстремальних умовах варто вибрати саме фінський варіант ножа?

  1. Універсальний. Підійде до виконання величезної кількості завдань, що виникають за умов дикої природи.
  2. Не вибагливий у догляді: легко точити та доглядати.
  3. Надійний.
  4. практичний у використанні.
  5. Перевірений століттями.

Широкі можливості фінок роблять їх незамінними для мисливців, бушкрафтерів, туристів. Стародавні фінські мисливці застосовували фінки всім своїх потреб: голилися, ремонтували спорядження, обробляли дичину тощо. Сучасні аналоги вірні своєї традиції – ними можна робити майже всі, зокрема створювати додаткові знаряддя – раму для пили, ручку для сокири та інших.

Ножі виживача від Mora

Любителі лісу та бушкрафтери часто вибирають для себе “фінки” Morakniv. Сучасні матеріали, міцна конструкція, відмінне поєднання ціни та якості – все це робить ножі шведського бренду особливо привабливими. Для розширення функціоналу, розробники доповнюють моделі допоміжними елементами, наприклад, вогнивим, як у Companion Spark< /a> або точилом (BushCraft Survival). Останній для лісу особливо підходить: відмінно стругає дерево, нарізує продукти, має ергономічну вигнуту рукоятку з нековзним покриттям і заточування, що швидко відновлюється, в стилі “сканді”, що йде в нуль.

Також варто згадати цікаву модель від Мора – ніж-шийник Eldris, який встиг полюбитися багатьом виживачам. Він відрізняється маленьким клинком, можливістю носити його на шиї і використовувати для різних завдань як допоміжний нож. У лісі може стати незамінним помічником.

Ці моделі за умов дикої природи відкривають свій максимальний функціонал. Допоможуть впоратися з найважливішими для виживання завданнями: розпалити багаття, приготувати їжу та ін. Непоганим вибором стане також ніж із серії Outdoor 2000. Його переваги оцінили рибалки і туристи. Він добре себе демонструє в умовах лісу та природи. Модель має традиційно відмінну якість сталі та заточування. Форма леза, що звужується до кінця, розроблена спеціальним чином, щоб підвищити гостроту, але зберегти міцність. Рукоятка - прогумований пластик, що забезпечує надійний хват і комфорт під час морозу, адже такий матеріал не "обпалить" вас холодом.