Fenix ​​PD35 - досить відома та шанована модель у спільноті ліхтарів. Вона пропонує відмінну продуктивність, функціональність та якість в одному пакеті.

Fenix ​​PD35 з маркуванням TAC практично нічим не відрізняється від свого попередника – це той самий чудовий ліхтар. Він пропонує п'ять режимів яскравості плюс стробоскоп. Але він став ще яскравішим, а крім того, може перейти в особливий тактичний режим роботи. Цей ліхтар підтримує CR123 або 18650 живлення. Час роботи з кожним із цих форматів вказано на коробці та повністю відповідає дійсності. Ліхтар поставляється у простій картонній коробці в комплекті з кліпсою, темляком, чохлом та інструкцією.

Fenix ​​PD35 TAC включається натисканням кнопки, яка знаходиться у хвостовій частині ліхтаря. Неповне натискання на кнопку забезпечує миттєве увімкнення світла (потрібно зробити легке натискання без натискання). Ліхтар має пам'ять для всіх режимів яскравості: він увімкнеться в тому режимі, в якому працював до вимкнення. Кнопка збоку на корпусі забезпечує перемикання режимів яскравості. Більше тривале натискання призведе до включення стробоскопа з будь-якого попереднього режиму. Якщо ви затиснете бічну кнопку при увімкненому ліхтарі і дочекаєтеся, коли миготливий діод згасне, ліхтар перейде в «тактичний» режим. У цьому режимі доступні лише режими максимальної, мінімальної яскравості та стробоскоп, тому доступ до будь-якого з таких популярних варіантів освітлення буде швидшим. Перемикання між цими трьома режимами здійснюється натисканням на ту саму торцеву кнопку. Відключається тактична група режимів так само, як і вмикається.

Модель PD35 ТАС продається з металевою кліпсою. Я, чесно кажучи, не фанат кишенькових кліпсів на ліхтарях, але ця зроблена міцною і не змушує побоюватися втрати ліхтаря.

А тепер перейдемо до мінусів цього ліхтаря. Їх не так багато в цій моделі, і я напевно можу звикнути до цих особливостей з часом. Першої ночі, коли у мене був цей ліхтар, я використав його як ліхтар для прогулянки з собакою, і відразу ж помітив, що важко знайти бічну кнопку в темряві. У моїх ліхтарях Fenix ​​PD32 та Nitecore P12 обидві бічні кнопки гумові та їх текстура легко відрізнятиметься тактильно від текстури, яка оточує кнопку, ви точно знаєте, коли великий палець потрапляє на кнопку. Але PD35 TAC має гладку срібну кнопку і її текстура практично ідентична тій, що навколо неї, що ускладнює пошук у темряві, принаймні для мене.

Друга проблема полягає в тому, що коли ви перемикаєте ліхтар у тактичну групу режимів, ви втрачаєте можливість керувати ним за допомогою бічної кнопки. У тактичному режимі ви повинні використовувати кнопку в хвості ліхтаря, щоб переключити всі доступні в цій групі режими. Крім того, у цьому випадку завжди доводиться проходити через строб під час перемикання режимів. Я розумію, це тактично, але вважаю не завжди зручно. Втім, мені напевно подобається ідея пропускати деякі режими, що рідко використовуються. Добре, коли є доступ тільки до мінімальної та максимальної яскравості. Але, на мій погляд, необхідність при перемиканні активувати і стробоскоп загрожує тим, що в тактичній ситуації я можу випадково видати своє місце розташування, коли цього зовсім не потрібно. інакше, і вам потрібно вивчити особливість кожного з двох інтерфейсів. Якби це був мій єдиний ліхтар, я міг би опустити цей момент, але два різні інтерфейси для одного ліхтаря досить специфічні в порівнянні з іншими моделями.

Підбиваючи підсумки, можу сказати, що Fenix ​​PD35 TAC - чудовий ліхтар. Він включає високу якість складання і хорошу роботу, не кажучи вже про гарантійну підтримку шановною компанією. Він схожий на інші ліхтарі, але все залежить від того, які функції ви хочете або не хочете у стандартному ліхтарі, що працює на акумуляторі 18650. У мене цей ліхтар завжди під рукою. Вбудована пам'ять для режимів дозволяє його легко увімкнути з потрібною яскравістю, коли, наприклад, вам потрібно знайти кішку, яка носиться посеред ночі вдома.