Набір алмазного каміння для заточування GANZO G501

Всі знають, що працювати гострим ножем приємніше і легше, ніж тупим. Для його заточування можна використовувати ручний брусок, але це потребує певних навичок. Простіше, а часом і швидше, використовувати верстат для заточування.


Такий верстат являє собою струбцину, в якій затискається ножик, а бруски для заточування ходять по напрямних, дозволяючи зберегти постійний кут заточування.

Раніше у компанії GANZO в асортименті були точильні верстати з абразивними брусками. Тепер же з'явилася модель із чотирма алмазними брусочками різної зернистості.

Набір являє собою яскраву пластмасову коробочку, всередині якої знаходяться всі елементи: викрутка, рукоятка, 4 бруски, струбцина, основа для рукояті, масло.

Інструкція наклеєна на дні упаковки.

Усередині упаковки хоча все й розкладено по своїх відділеннях, але при транспортуванні все одно інструменти зміщуються і торохтять.

Алмазні бруски закріплені на пластиковій основі з виїмками для кращого утримання. З одного торця виступає металевий штир, який не має фіксатора і його можна вийняти. На жаль, на кінці штиря немає загину і під час роботи може діставатися з направляючої. Штир у бруску тримається за допомогою гумових ущільнювачів в отворі.

Бруски в наборі чотирьох видів зернистості: 360, 480, 600 і 800. Як бачимо, немає зовсім дрібного бруска для надання дзеркального блиску. На бруску із зернистістю 480 є борозна для заточування рибальських гачків.

Струбцина, в якій затискається ніж, складається з двох алюмінієвих половинок скріплених 2 гвинтами. Гвинти дозволяють затиснути навіть ножа зі спусками від обуха. До струбцини кріпляться 2 пластикові напрямні з різними кутами для вибору правильного положення. Доступні 10, 14, 17, 23, 28, 33 градуси.

При заточенні ножа виробник рекомендує застосовувати масло - у комплекті є пляшечка. Воно потрібне для збільшення служби брусків, щоб вони менше забивалися і краще ковзали по лезу ножа.

Верстат може встановлюватися на пластикову рукоятку, яка, в свою чергу, може кріпитися до стійкої робочої поверхні. Але можна точити ніж і без неї, просто утримуючи затиснутий ніж за його рукоятку.

Процес заточування та складання набору показаний на відео нижче. Але гадаю, і на фото все видно досить наочно.

До мінусів набору я мабуть відніс:

- відсутність фіксації направляючої спиці в бруску;

- напрямна спиця не має на кінці обмежувача (через це іноді вилітає з напрямної, якщо захопитися);

- пластикові напрямні для виставлення кутів (хоча на них і немає силового навантаження, але все одно метал надійніший);

- червона ручка з комплекту виглядає дуже слабко.

Плюси:

- великий вибір кутів заточування;

- алмазні бруски;

- гарний комплект поставки;

- досить бюджетний набір;

- можливість затискати майже будь-які леза (навіть зі спуском від обуха).< /p>

Купити точильний верстат Ganzo 501 в Україні

Коментарі4
Дмитрий
Дмитрий
6 лютого 2017 12:55
В наборе есть все необходимое. Коробка компактная.
Ваня
Ваня
2 лютого 2017 10:02
Удобная точилка. Все складывается в аккуратную коробочку.
Денис
Денис
27 січня 2017 08:07
Отличный набор, сделал идеальную заточку ножей!
Марина
Марина
4 січня 2017 08:27
Отличный подарок для мужчины, который увлекается походами, туризмом, да даже для повара!