Удосконалення світлодіодних ліхтарів Fenix відбуваються досить регулярно. Але зміни, які торкнулися моделіFenix E25UE, Радикальні і заслуговують на окрему увагу. Адже в редакції E25UE ліхтар став майже вчетверо яскравішим. Збільшилися також показники дальності променя та часу автономної роботи.

Центральною частиною будь-якого світлодіодного ліхтаря є, природно, діод. Ось його інженери компанії Fenix ​​і замінили в процесі доопрацювання моделі E25. У оновлений ліхтар встановлено однокристальний світлодіод Cree XP-L V5. Він став найпродуктивнішим у своїй категорії. При стандартних розмірах 3,45 х3, 45 мм, діод досягає потужності 10 Вт і здатний виробляти до 1000 люмен білого світла. За розмірами основи діод XP-L V5 аналогічний попереднім моделям, тому він сумісний з ліхтарями, розробленими під менш яскраві діоди. Але загальні габарити збільшено за рахунок більшої лінзи.

Ліхтар Fenix ​​E25UE працює вже в шести режимах замість чотирьох, що підтримуються в попередній редакції. У його розпорядженні з'явилися два сигнальні режими і один із мінімальною яскравістю на рівні 5 люмен. Показники яскравості ліхтаря у кожному з режимів такі: 5 люмен у режимі Еко, 50 – у мінімальному режимі, 160 – у середньому режимі, 350 люмен у максимальному та 1000 люмен у режимі Турбо. Яскравість сигналу SOS становить 160 люмен, а стробоскоп блимає з яскравістю 1000 люмен. Максимальний радіус освітлюваної території становить 200 м.

Друга примітна особливість ліхтаря Fenix ​​E25UE полягає в його здатності працювати з розширеною кількістю елементів живлення різного типу. Крім доступних раніше акумуляторів Ni-MH та алкалайнових батарей пальчикового розміру, він підтримує акумулятори 14500 з літій-іонним електролітом. До речі, саме останній формат є кращим, оскільки тільки з літій-іонним акумулятором користувач зможе отримати яскравість 1000 люмен. Інші елементи не дозволять включати режим Turbo і максимальна яскравість буде обмежена відміткою 350 люмен.

В принципі, інші характеристики ліхтаря були збережені. Це повна водонепроникність алюмінієвого корпусу з анодованою поверхнею, захист від перегрівання та короткого замикання, повна стабілізація яскравості. Від пошкоджень через випадкові удари ліхтар захищений не тільки металом корпусу, а й особливою конструкцією контактів у батарейному відсіку. З обох боків акумулятори притискаються пружинками, які допомагають стабілізувати їхнє положення.

Обидві кнопки керування ліхтариком винесені в головну частину. До речі, їх можна заблокувати, для чого потрібно натиснути відразу на обидва перемикачі та потримати 3 секунди. Ця функція надзвичайно корисна для туристів або рибалок, які беруть ліхтар із собою на природу. В цілому модель Fenix ​​E25UE досить універсальна. Вона буде корисною на дачі, у кемпінгу. Цей ліхтар вільно можна використовувати у професійних цілях: для охорони або пошуків, а також у багатьох інших випадках.

Купити ліхтар Fenix ​​E25UE в Україні