Новий ліхтар від компанії Fenix ​​просто вразив своїх фанатів – на максимальній потужності він видає понад 9000 люменів світла. При цьому він залишився переносним, ручним та відносно компактним. Цей пошуковий «монстр» здатний просто знищити темряву, висвітлив яскравим променем простір перед собою на 286 метрів. Для проведення пошукових операцій цей ліхтар просто незамінний, але й прості обивателі можуть оцінити його практичність та міць. Тепер трохи докладніше.

Зовнішній вигляд

Виглядає цей ліхтар дійсно масивний і надійний. Велика рукоятка з текстуруванням і ще більша трикутна голова. Кнопки розташувалися на спеціальному металевому плашку, там же розміщений невеликий екранчик. З іншого боку, отвір під зарядку, а також для віддачі енергії. У всіх вільних місцях розміщені ребра охолодження, що дозволяють ефективніше відводити тепло. Розміри в нього вражаючі – 156х50х59 мм, а вага без елементів живлення – 412 грам.

Освітлення

У TK72R встановлюються сучасні американські світлодіоди Cree XHP70 у кількості трьох штук. Вони працюють разом і на повній потужності видають понад 9000 люменів потужності. Світло від них нейтрально-біле, тому колір предметів передається відмінно. Усі три світлодіоди встановлені у різні рефлектори, які виконані таким чином, щоб забезпечити їм максимальну ефективність. Подібне компонування ще й знижує нагрівання під час роботи, що важливо за такої потужності.

Режимів як таких немає, але виставити можна абсолютно будь-яку яскравість в межах від 100 до 9000 люмен (це робиться спеціальними кнопками «+» та «-»). Ще є одна кнопка, що відкриває доступ до стробоскоп, що працює з яскравістю 4000 люмен.

Акумулятор

Потужні світлодіоди потребують і чудового харчування. Саме тому живлення здійснюється від вбудованого акумулятора Li-Ion, ємність якого становить 7000 мАг, а номінальна напруга – 7,2 В. Його можна заряджати навіть не виймаючи із ліхтаря – через побутову мережу чи переносний акумулятор. Батарея довговічна і служитиме довгий час без будь-яких проблем – її можна перезаряджати до 500 разів без втрати ємності. У ліхтарі є невеликий OLED-екран, на якому є вся інформація про поточний заряд, кількість люмен та багато іншого.

Захист

Надійність TK72R – це окремий параметр ліхтаря, який заслуговує на величезну повагу. Звичайно, що в голові встановили датчик температури, який зможе визначити ступінь нагрівання оптичного вузла. Це дуже важливо в такому ліхтарі, тому що він швидко і сильно перегрівається. Щойно його температура сягає 65 градусів, його яскравість починає поступово знижуватися. Але стабілізатор присутній, тому при охолодженій голові світло буде постійним і немиготливим.

Захист корпусу теж на висоті, тому що зроблено його з авіаційного алюмінію з анодуванням. Корозія TK72R не страшна. Є захист від пилу та вологи за стандартом IP68, що дозволяє занурювати його на глибину до двох метрів.

Висновки

Високопродуктивний ліхтар, який вражає своєю потужністю. При цьому він залишається ручним та універсальним. У комплекті є спеціальний чохол, додаткові кільця ущільнювачів, перехідники і ремінь. Fenix ​​TK72R - справжній монстр від світу ліхтарів.