Модель Fenix ​​CL05 входить до серії кемпінгових ліхтарів. Проте його основне призначення — не висвітлювати територію кемпінгу, а служити маячком як у таборі, так і під час руху туриста стежками. Втім, це завдання — не єдине, яке під силу ліхтареві. Тому пропонуємо ознайомитися з більш детальною інформацією про Fenix ​​CL05, наведеною нижче.

Fenix ​​CL05 — один із найменших ліхтариків не лише у своїй серії, а й серед інших представників бренду. Його довжина – всього 72,5 мм. Важливо й те, що він працює на дуже популярних батарейках – мікропальчикових (з маркуванням ААА). Ці фактори роблять такий ліхтар популярним серед любителів туризму, для яких важлива одночасно вага спорядження та можливість використовувати у темний час доби додаткове джерело світла.

У цей ліхтар вбудовані три світлодіоди, кожен з яких дає світло свого кольору: білого, червоного, зеленого. Усього ліхтарик працює у семи режимах, серед яких є і миготливі. Елементом живлення для CL05 служить одна батарейка ААА (економічніше буде встановити акумулятор, що перезаряджається).

Замість напрямного променя рефлектора, в цьому ліхтарі використовується розсіюючий ковпачок, тому світло поширюється рівномірно у всіх напрямках. Для ліхтаря-маячка це особливо актуально, оскільки його можна прикріпити до намету, щоб знайти його в темряві, до залишеного на час радіального сходження рюкзака, щоб його було легко знайти на зворотному шляху. В умовах поганої видимості, ліхтар-маячок CL05, допоможе позначити місцезнаходження учасників групи. Під час стоянки користь такого маленького ліхтаря також суттєва. Він зможе добре освітлювати намет зсередини, або використовуватися для читання карт, нічного підсвічування.

Дистанція розповсюдження світла у моделі CL05 невелика і становить лише 3,4 метра в діаметрі. Зате світло добре помітне здалеку, що найважливіше для маячка. Незважаючи на мініатюрність елемента живлення, Fenix ​​CL05 працюватиме до 40 годин у режимі білого світла, до 17 годин у режимі червоного або до 16 годин у режимі зеленого.

Можливість запам'ятовувати режими освітлення в такому ліхтарику не передбачена і при кожному включенні він починатиме роботу в режимі Moonlight з яскравістю 0,8 люмен. Але переключити режим на потрібний дуже просто. Достатньо трохи повернути кришку корпусу. До речі, оболонка ліхтаря Fenix ​​CL05 зроблена з двох матеріалів: металу та пластику. Ліхтар дуже якісно зібраний і пройшов сертифікацію на рівень захищеності корпусу від пилу та води, отримавши відмітку IPX-8 – найвищу. Так що, якщо ви роздумували про те, який ліхтар вибрати в якості допоміжного для туристичних походів, я можу подумати. >Fenix ​​CL05 для цих цілей підходить просто чудово. Ліхтар легкий, простий, надійний і зовсім не дорогий.

Купити ліхтар Fenix ​​CL05