Мультитулами зараз нікого не здивувати, вони просто увійшли до життя тих, хто любить багатофункціональний інструмент. Але фірмові мультитули мають один недолік – вони досить дорогі. Але, як і майже завжди, на допомогу приходять китайці.
Йдеться про мультитулі марки Ganzo. Компанія вже досить давно на ринку і її продукція зарекомендувала себе добрим співвідношенням ціни/якості.

Мультитул Ganzo G302B - практично флагман модельного ряду.
Упаковка - картонна коробочка, всередині якої сам мультитул, набір змінних біт та чохол на пояс.

Чохол щільний, його можна вішати на ремінь як горизонтально, так і вертикально. Закривається на кнопці. Усередині є відділення для тримача з бітами. накладними губками кусачок для перекушування дроту. Додаткові інструменти, заховані в рукоятях мультитула, дістаються при закритих плоскогубцях і кожен з них має замок, що підвищує надійність та безпеку роботи з інструментом.

На фото - якийсь хитрий дріт, його й зламати щось важко, хіба що, підпиливши напилком, а мультитул із нею впорався. Цвяхи кусачки перекушують, але не шиферні.

Рукітки плоскогубців злегка вигнуті, мають пластикові ребристі вставки для кращої ухватистості, щоб мультитул не ковзав у руці.
У закритому стані основні інструменти - ніж, стропоріз, пилку - можна відкрити однією рукою.

Інструменти відкриваються м'яко, вони не перетягнуті і при відкритті одного інструменту сусідні не відкриваються.
У кожній ручці захований свій набір інструментів. Інструменти цілком робітники, хоч, можливо, і хотілося б змінити деякі.

У одній рукоятці розташовуються ніж, відкривалка для консервів, кільце для страхувального шнура, плоска викрутка, ножиці.
У другій рукоятці розташовані ніж-серрейтор, маленький ніж та шило, основа для тримача біт, пила.

Біти, що йдуть у комплекті, непоганої якості, при необхідності їх можна замінити на якісніші або вибрати набір біт, виходячи зі своїх потреб. Біти – стандартні, адаптер для їх кріплення – магнітний.

Плоскогуцбці пружні, що полегшує роботу однією рукою. Накладні губки кусачок повинні поліпшити властивості, що перекушують. Особливо вони допомагають при перекушуванні тросиків.
Зведення губок хороше, люфтів немає.

Мультитул Ganzo G302b можна вибирати як бюджетний та цілком робочий інструмент з гарним співвідношенням ціна-якість.
У лінійці Ganzo є й інші, простіші моделі, які також заслуговують на увагу.