У будь-якій компанії в асортименті є топові товари - лідери продажів, а є товари просто для асортименту.
Навіть не знаю, до якого сегменту слід віднести модель ножа Ganzo G711.
Судя з упаковки та комплекту поставки (з мішечком), ніж не відноситься до найпростішої категорії.

Заявлені характеристики та використовувані матеріали стандартні для компанії. Матеріал клинка – нержавіюча сталь марки 440C з твердістю 58-60HRC. Накладки ручки виконані з матеріалу G10. Замок – Axis Lock.

Вес ножа - 160 грамів. Повна довжина розкритого ножа – 115 мм. Клинок має довжину 85 мм, а товщина його – 3,8 мм.

Можливо, моя думка про ножа склалася трохи невірно від того, що він «не ліг» мені в руку. Рукоятка мені здалася надмірно загнутою. Взагалі ніж чимось нагадав модель G704. Але там дизайнери менше грали із формою рукоятки.

Насічки для упору великого пальця на обусі немає. Замок працює не дуже добре. Точніше - його пружний блокатор. На інших моделях ця деталь працює м'якше. Шайби на осі клинка другопластові. Заточення непогане, на рівні всіх ножів цієї марки - голять волосся на руці, але з невеликим зусиллям. Лезо здається великим через свою вигнуту форму і невелике фальшльоз з боку обуха.

Накладки з G10 дуже цупкі, чому сприяє вирізаний на них малюнок. Як мені здалося, ніж ляже не в кожну руку через форму своєї рукояті. Мені більше подобаються прямі ручки ножів. Кліпса вигнута, має лише одне положення. Вона достатньої жорсткості та довжини щоб фіксувати ніж у кишені.

Плюси:
- незграбна насічка на накладках рукояті;
- непогана заточка.

Мінуси:
- рукоятка занадто вигнутої форми і не всім буде зручна;
- штифт замку міг би працювати і краще.

Купити ніж Ganzo G711 в Україні