Не так давно, у Ganzo з'явилася серія ножів з отвором у лезі для однорукого відкриття. Про модель G729 я вже розповідав, тепер же поговоримо про Ganzo G732.


Перше, що відрізняє цю модель - це замок фіксації відкритого леза. Тут простий замок типу "лайнер", а не "аксіс" як у 729-го.

Комплект поставки ножа стандартний: ніж, чохол, коробочка.

За розмірами ніж трохи більше 729-го. Його лезо найдовше із серії таких ножів – 91 мм. Рукоятки дуже схожі. Матеріал накладок однаковий – склопластик G10. Це добрий матеріал, який забезпечує надійну ухватистість навіть у мокрій руці. Накладки можуть бути чотирьох кольорів: чорні, зелені, камуфляж та оранжеві.

Накладки трохи відрізняються дизайном: у 732-ї моделі більше гострих кутів. У руці ножі лежать приблизно однаково, але все залежить від Ваших уподобань. Словом, як ніж у руку ляже.

У 732-й моделі кліпсу ідентична 729-ї моделі, але тут її можна встановити в одну із чотирьох позицій, а не двох.

Матеріал клинка - стандартна для Ganzo нержавіюча сталь марки 440С. Непогано тримає заточування, що не корозіює і не кришиться. Заточення "з коробки" - відмінне, зведення - симетричне.

За формою клинки G732 і G729 дуже схожі. За товщиною обуха вони однакові – 3,2 мм.

Замок Liner добре фіксує лезо, але він трохи виступає між рукоятями і цей виступ потрапляв мені на палець завдаючи незручності. До речі, у G732 обидві шайби на клинку латунні, але невеликого діаметру.

У руці ножі лежать однаково, у роботі теж рівні.

Який з ножів буде зручніше, я не знаю. У кожного із замків знайдуться шанувальники. Леза практично однакові за довжиною. Дизайн рукояті – як ляже в руку. Матеріали на ножах використані однакові.

Купити ніж Ganzo G732 в Україні