Кожен серйозний виробник ліхтарів обов'язково вказує для своїх моделей такі важливі характеристики, як яскравість та дальність променя. звісно Однак ці параметри є і у ліхтарів Fenix. Однак на практиці вони залишаються незрозумілими більшість покупців. Давайте розберемося, як же насправді працює популярний налобний ліхтар Fenix HL60R?

Fenix ​​HL60R Укомплектований світлодіодом CreeXM-L2 U2. Він дає нейтрально білий промінь, який вважається найбільш сприятливим для людського ока, оскільки схожий на природне сонячне світло. саме нейтрально біле освітлення дозволяє найбільш точно орієнтуватися в відстані та обсяги предметів. В характеристики ліхтаря Fenix ​​HL60R сказано, що його максимальна яскравість складає 900 люмен. При цьому ліхтар світить на 116 м у далечінь.

Щоб перевірити його здібності на практиці, ми вибрали для тесту величезний темний підвал завдовжки 70 м, у якому на стовпах зробили позначки відстані, які дозволяють легко орієнтуватися. Цей підвал - абсолютно темний, тому весь світ дає тільки лише ліхтар. Ми зробили фотографії роботи ліхтаря в різних режимах, щоб отримати наочні дані на відміну від абстрактних картинок на природі, де не відомий ні масштаб, ні інші вихідні умови. Пропонуємо вам ознайомитись з результатами випробувань та зробити власні висновки, наскільки гарний Fenix ​​HL60R.

Найяскравіший з можливі для моделі Fenix ​​HL60R режимів роботи – це Turbo, розрахований на 950 люменів. Заявлено, що він дозволяє освітлювати об'єкти на на відстані 116 м. Ми обмежені довжиною підвалу 70 м, але давайте ж подивимося, чи дійсно все добре видно на цій відстані?

На дальній стіні легко читається напис «70 м», на дистанції 20 м від ліхтаря чітко помітні навіть дрібні камені та тріски на землі, радіальне засвічення дозволяє розглянути стеля та бічну стіну. Дуже навіть непоганий результат. А як ви вважаєте? До речі, в даному режимі ліхтар працює протягом 48 хвилин від одного акумулятора 18650 на 2600 мАг.

Наступний по яскравості режим - максимальний. Він розрахований на 400 люменів. Граничну дальність освітлення виробники не вказують, але ми зараз побачимо самі.

Різниця, звичайно, відчутна. Але ж і яскравість у цьому режимі порівняно з попереднім знижено більш, ніж удвічі. Отже, напис «70 м» на дальній стіні ще помітна, хоча не так ясно. На стелі видно тільки найбільші елементи конструкції, як і у випадку з бічної стіни. На ближній дистанції – до 20 м - видимість така ж відмінна. В цілому, та наступні стовпи: 26 м, 32 м видно дуже добре. У цьому режимі ліхтар працює від одного заряду акумулятора протягом 3 годин.

Третій режим яскравості називається Середній. Він дає 150 люмен світла, що знижує освітленість у порівнянні з попереднім режимом ще більш ніж у 2,5 рази. Подивимося, який він насправді.

Що ж, далека стіна підвалу не видно, як і стеля, а також бічна стінка. На підлозі світло теж не таке яскраве, але, як і раніше, легко помітні навіть дрібні тріски на ближній дистанції. Напис на стовпі "14 м" добре видно. Можна розрізнити і наступну позначку – «20 м», але не так чітко. Час роботи ліхтаря в середньому режимі становить 10 годин. Знижуємо яскравість ліхтаря ще в 3 рази та переходимо до випробування режиму

Знижуємо яскравість ліхтаря ще в 3 рази та переходимо до випробування режиму Мінімальний, розрахованого на 50 люменів.

Легко розглянути позначку "8 м" на стовпі, помітні і кілька наступних стовпів, але розглянути їх детально не виходить. Хоча контрастні за кольором каміння на землі дуже добре видно і на відстані близько 15 м, як і бетонний елемент на дистанції 14 м. Цілком очевидно, що цей режим призначений для використання саме на ближніх дистанціях, а його перевагою є тривалий час роботи Fenix HL60R без підзарядки або заміни акумулятора - 29 годин.

Для цієї моделі налобного ліхтаря доступні ще 2 робочі режими: Eco – біле світло з яскравістю 5 люмен та Червоний світло – червоне освітлення з яскравістю 1 люмен. Розглядати їхню роботу в рамках цього тесту немає сенсу, адже обидва варіанти розраховані виключно на неяскраву підсвічування всередині намету, коли потрібно прочитати карту, яку ви вже тримаєте в руках або інших подібних ситуаціях. Але все-таки приємно, що є можливість використовувати дуже економне освітлення поряд з дуже яскравим.

Сподіваємось, що цей тест ліхтаря Fenix ​​HL60R допоміг вам більш реалістично представляти його можливості та зрозуміти, наскільки великий потенціал цього маленького налобника.