Кожен мисливець добре знає, що турботи про власну безпеку занадто багато не буває. У тому числі, потрібно мати можливість подати сигнал про допомогу, якщо в цьому виникне потреба. У темний час доби це найпростіше зробити за допомогою яскравого ліхтаря, світло якого помітне здалеку. А в комплекті з ліхтарем найкраще використовувати спеціальний світлофільтр, створений саме для екстрених ситуацій.

Непередбачені ситуації тому так і називаються, що їх передбачити просто неможливо. Але в більшості випадків вони несуть у собі негативний зміст, якого дуже хотілося б уникнути. Трапляються такі ситуації і серед мисливців: хтось може заблукати в лісі, незважаючи на весь завивання досвіду, або спорядження підведе, а може справа в травмі, яку можна отримати навіть просто неакуратно поставивши ногу на нерівну землю, присипану листям. Що робити, коли потрібна допомога?

Сучасній людині пощастило, що існують мобільні телефони і про свої проблеми можна сповістити інших учасників групи або навіть рятувальників. У крайньому випадку до місць, де зв'язок нестабільний, беруть із собою рації. Але як точніше позначити своє місце розташування в лісі, де з усіх боків дерева?

Якщо виникла така необхідність, краще використовувати яскравий ліхтар. Кожен мисливець бере із собою не тільки підствольний ліхтар, а й додатковий ручний, причому бажано – із запасним комплектом елементів живлення. Тож із цим проблем бути не повинно. А щоб перетворити звичайний тактичний ліхтар на добре помітний сигнал про допомогу, потрібно використовувати в парі з ним спеціальний сигнальний жезл. Наприклад, хорошим варіантом є модель Fenix ​​АОТ-01. Це знімний жезл для подачі сигналів, створений спеціально для фірмових ліхтарів. >Fenix ​​ТК35. До речі, це досить популярна серія, що включає цілих 7 моделей ліхтарів. Враховуючи їхню затребуваність, можна припускати, що такі ліхтарі є у багатьох любителів outdoor, у тому числі й мисливців. Діаметр головної частини у всіх моделей однаковий, тому Fenix ​​АОТ-01 підійде до будь-якого з них.

Використовувати знімний жезл дуже просто: досить одягнути його зверху на голову ліхтаря таким чином, щоб він щільно сидів і не спадав. Для цього потрібно всього кілька секунд часу, що дуже цінно в екстрених ситуаціях. Тепер у розпорядженні власника ліхтаря яскраве червоне світло, за допомогою якого можна подавати сигнали.

Може виникнути питання, чи доцільно використовувати такий жезл, якщо ліхтар, наприклад, має вбудований режим роботи з червоним світлом? Відповідь – однозначно так. Як правило, вбудовані режими червоного світла не відрізняються високою яскравістю. Навіть якщо вони чудово підходять для читання карт або як нічник, що не порушує нічний зір, таке світло буде недостатньо добре помітним здалеку. А ось зі знімним жезлом можна включити навіть найяскравіший з доступних варіантів освітлення.

Ще один важливий аргумент на користь знімного жезла полягає в тому, що він створює розсіяне світло, яке видно з будь-якого боку від ліхтаря: адже невідомо, звідки саме прийде допомога. Жоден тактичний ліхтар таким світлом спочатку не має, будучи «заточеним» саме на сфокусоване далекобійне освітлення.

Fenix ​​АОТ-01 виготовлений з матеріалу PC 2805. Це якісний пластик німецького виробництва, який має підвищену міцність. Не варто побоюватися, що він поламається, якщо покласти сигнальне жезло воду коробку з іншим мисливським спорядженням. Крім того, цей матеріал може без пошкоджень переносити вплив високих температур. Це теж дуже важливо, адже під час роботи ліхтарів у режимах великої яскравості вони сильно нагріваються, і сигнальні жезли невідомого виробництва можуть просто розплавитися. Компанія Fenix ​​приділяє велику увагу якості своєї продукції: як ліхтарів, так і супутніх аксесуарів. Тож у надійності АОТ-01 теж не доводиться сумніватися.