З давніх часів людство шукало способи забезпечити себе яскравим та стабільним освітленням, коли денного світла не вистачає. Спочатку найпростіші скіпки, потім свічки, гасові лампи, електричні ліхтарі і, зрештою, світлодіодні ліхтарі. Виробники не стоять на місці, і вражають нас новими технологіями. Популярна компанія Fenix ​​зробила крок ще вперед, і представила на суд споживачів найпотужніший в історії ліхтар. Цей передовий пристрій відноситься до категорії пошукових. Ультрапотужний світильник з безпрецедентною яскравістю світла в 12000 люмен. Знайомтесь - Fenix ​​LR40R XP-L HI V3+18 Luxeon V2.

Це не єдина перевага такого прекрасного інноваційного ліхтаря. У розпорядженні користувача 11 режимів яскравості та інтенсивності світла. Модель розробили з метою використання під час пошукових операцій та надзвичайних подій. Також вона стане в нагоді в будь-яких заміських поїздках. Залежно від поставленого завдання власник отримує від ліхтаря ближнє, дальнє або сигнальне освітлення. Ліхтарик досить компактний, але водночас міцний і масивний – це видно навіть з першого погляду. Ближнє та дальнє освітлення включаються окремо або синхронно, тим самим збільшуючи сумарну яскравість ліхтаря. Найбільша далекобійність моделі досягає 773 метрів.

Пристрій поєднує в собі точкове та прожекторне світло. Надасть неоціненну допомогу під час дослідження печер, при пошукових та рятувальних операціях. Також може бути джерелом резервного світла автомобіля. Управління новинкою здійснюється досить легко та просто. Існує лише дві кнопки, функції яких детально описані в інструкції. Живлення екземпляра здійснюється за допомогою спеціально створеного акумулятора. Можна застосовувати і стандартні акумулятори 18650 в кількості 1-4 штук. Крім того, модель може бути в ролі power-банку.

Корпус у новинки складається з високоміцного алюмінію. Витримує удари та падіння з висоти близько одного метра. Внутрішні деталі виробу захищені від влучення вологи, стандарт водонепроникності – IP-68. Вага приладу досягає 500 г, довжина 154 мм. Діаметр – 50 мм, а діаметр головної частини становить 80 мм. Ліхтар легко утримувати однією рукою, а використовувати його можна за будь-яких погодних умов.


У пристрої передбачено індикацію рівня заряду батарей. Користувач отримує попередження про низьку напругу. При вимкненому ліхтарі можна перевірити рівень заряду в акумуляторі, увімкнувши індикатор – один раз натиснувши будь-яку кнопку. Статус відображається перед користувачем протягом 8 секунд. У ліхтарику також продумано і функцію блокування. Щоб модель ненароком не включалася під час перенесення, слід натиснути одночасно на обидві кнопки управління, а потім потримати 3 секунди. Зробити це варто, коли ліхтар перебуває у вимкненому стані.

У висновку скажемо, що ліхтар Fenix ​​LR40R руйнує усталені уявлення про подібні прилади. Це маленький, але сильний екземпляр, який діє як повноцінний прожектор. Вражаюча яскравість освітлення 12000 люмен дозволяє характеризувати його як найпотужніший в історії ліхтар. Міцний корпус пристосування витримує удари та падіння, і захищений від проникнення всередину бруду, пилу та води. 11 режимів яскравості дозволяють максимально ефективно керувати освітлювальним приладом, підганяючи під певні потреби. Компактний LR40R має і дивовижну далекобійність – до 773 метрів. Відмінний пошуковий варіант, найдостойніша модель для мисливців.