У багатьох на ключах висять брелоки. У когось це дрібничка, у когось невеликий інструмент чи ножички. Ruike S31 відноситься до невеликих брелок, які можна повісити на ключі. Звичайно ножичок важкуватий і завеликий, зате це не просто висюлька, а цілком робочий інструмент.

Упаковка ножа блістер, всередині є інструкція.

Ruike S31 це одна з найбільш "напханих" моделей серії брелоків. У ній 3 ряди інструментів - ніж, ножиці, стропоріз із відкривалкою.


Рукояти ножа має накладки з G10, буває 3 варіанти колірного рішення - чорний, зелений та коричневий. Не дивлячись на малі розміри, все зроблено по дорослому - ніяких люфтів або натяку на спроби полегшити ніж шляхом зменшення товщини елементів. Для підвісу є заводне кільце. Погано що в комплекті немає ніякого карабінчика.

Всі інструменти ножа відкриваються піддягаючи нігтем. Із закритими інструментами ніж має довжину близько 7 см, а з розкритими близько 12,5 см.

Загострення ножа непогане. Наскільки живуча покаже час. У дорослих моделей Ruike заводське заточування швидко йде, а заново заточений ніж заточування тримає добре. Довжини леза достатньо щоб заточити олівець, розкрити упаковку або зробити подібні нехитрі операції. У руках ножик трохи незручний, але за рахунок його товщини працювати їм непогано. Напевно, якби він був тоншим, то він був би більш не зручним. Накладки з G10 перешкоджають прокручування ножа в долоні.

Другий інструмент - це ножиці. Напевно, цей інструмент може бути навіть більш затребуваним ніж ніж у подібному брелоку. Ножиці досить потужні, є пружина. За потужністю різу вони справляються з мотузками та картоном середньої товщини. Задирки, нігті ними підрізати теж можна без проблем. Але зріз нігтя виходить досить грубим. На жаль, у ножі немає пілоки для нігтів або напилка. Так само тут не завадив би пінцет - тим більше, що товщина накладок на рукоятях дозволяє без проблем його там розмістити.

Третій інструмент поєднує у собі 3 функції - відкривала, стропоріз, викрутка. Ще на підставі цього інструменту є проріз схожий на знімач ізоляції подібний до того, що роблять у вікториноксах. Відкривачка звичайна для пробок, відкривалки консервів немає. Стропрез - розрізати тонку мотузку, розкрити упаковку. Плоска викрутка - зведення кінчика так собі, але щось підчепити їй можна без проблем.

Якщо такий набір інструментів є надмірним, тобто моделі з меншим набором. У ноже мені сподобалася якість виготовлення, і функціонал. Не сподобалося що на додачу до ножиць немає ніякого напилка, а також відсутність карабінчика в комплекті.

Автор serj_32 (Сергій Борисович).
Будь-яке використання матеріалів дозволено лише після письмового дозволу автора.