Набір для виживання – це особлива група товарів, які допоможуть вижити у найскладніших ситуаціях далеко від цивілізації. Але при цьому вони залишаються корисними і в звичайному туристичному поході, так що знадобляться багатьом любителям як активного, так і екстремального відпочинку. Зараз ми розповімо про п'ять із безлічі товарів для виживання, які знадобляться в дикій природі.

Ніж Ganzo G746-3-RB

Складаний та багатозадачний ніж. Підходить Ganzo G746-3-RB як для туристичних цілей, так і міських потреб. Так що якщо ви хочете придбати собі ніж для походу на природу, але при цьому використовувати його і як EDC, то це ідеальний варіант. У комплекті йде зручний та м'який чохол із шнурком. Матеріал клинка – нержавіюча сталь 440С з гострою ріжучою кромкою, яка довго не тупиться (що дуже важливо за умов тривалого походу). Формі леза drop-point, тому його зручно використовувати і на різ, і на укол. Покрите воно чорною фарбою, тому клинок не бликує на сонці і надійніше захищений від подряпин і корозії. Рукоятка – з G10, не вислизає навіть із вологих рук. Загалом ніж гідний.

Водонепроникна шапка Dexshell

В умовах тривалого походу дуже важливо, щоб голова залишалася сухою. Так, ця шапка справді повністю захищає від води. Вона тришарова: зовні в'язаний акрил, усередині теплий мікрофліс, а між ними мембрана, яка робить цю шапку водонепроникною. Слід зазначити, що її можна носити не лише на природі, а й у повсякденному житті. Ще є версії для дітей. Блогери перевіряли цю шапку з двох боків і навіть переносили в ній воду, що промокає тільки зовнішній шар.

Протипорізні водонепроникні рукавички Dexshell

Рукавички підвищеної міцності, які готові захищати власника від холоду, вологи, вітру, а й навіть порізів. У них всередині є мембрана Porelle британського виробництва, а зовні розміщується матеріал на 82%, що складається з пара-араміду, який подібний до кевлару. Усередині розташовується шар із бавовни, до якого доданий еластик. Загалом волога всередину не потрапить, але циркуляції повітря це не завадить. Відеоблогери намагалися розрізати рукавички канцелярським та звичайним ножем і нічого не відбувалося. Вони справді надійні, як автомат АК.


Кресало Gerber Bear Grylls

Кресало – дуже корисний інструмент у поході. Це не запальничка, яка будь-якої миті може засмічитися або зламатися і це не сірники, які можуть відсиріти. За допомогою кресала можна розпалити вогонь практично в будь-якій ситуації. Воно висікає іскри з температурою до 3000 градусів за Цельсієм, тому підпалити щось можна швидко і без проблем. І навіть сам Беар Грілс використав подібне кресало в одній зі своїх пригод.

Ліхтар Fenix ТК32

Корпус ліхтаря виготовлений з авіаційного алюмінію, що пройшов анодування. Крім основного світлодіода, світловий потік якого має 900 люмен, є ще два додаткові – червоний та зелений. Це важливо на полюванні, тому що зеленого світла не бояться багато тварин, а червоний не порушує нічний погляд людини. Вологозахист за стандартом IPX8, так що ліхтар працюватиме навіть під водою (глибина занурення – до двох метрів).

Режими роботи такі:

  • низький – 8 лм;
  • середній – 100 лм.;
  • високий – 350 лм.;
  • турбо – 1000 лм.

На торці є дві кнопки для керування.

Яскравість у ліхтаря дуже хороша, максимальна дальність світіння сягає 422 метри. І це реальна цифра, а не прийом рекламників. Кольорові світлодіоди можуть світити 50-60 метрів.

Висновки

Може ці товари і не зовсім для справжніх «виживальників», але чудово підійде для звичайних туристів, рибалок та мисливців. Але і в суворих умовах вони можуть допомогти.