Почавши колись з десятка моделей, компанія Ganzo не зупиняється на досягнутому і продовжує розширювати свою лінійку ножів. Сьогодні мова піде про відносно нову модель. Вона володіє найдовшим, на сьогоднішній день, мечем у порівнянні з іншими моделями цього бренду. Довжина клинка – 9,5см. Також у Ganzo G723 використаний новий дизайн - різні накладки на рукояті.

Купити ніж Ganzo G723M в Україні


Ніж Ganzo G723 поставляється в чорній картонній коробці. В комплект входить чохол матер'яний і гарантійний талон.

Модель випускається в трьох різних колірних рішеннях: з чорною, зеленою, помаранчевою рукояткою. Моя увага привернула модель із помаранчевою накладкою на рукояті. Особливістю ножа Ganzo G723 є "несиметричність" накладок. Одна сторона ножа отримала накладку з матеріалу G10, а друга — «гола» і є просто товстою сталевою плашкою з відкритим замком типу Frame Lock. Вага ножа – близько 180 грам.

Лезо має товщину 4 мм по обуху. Спуски починаються від самого обуху. Заточення ножа непогане: трохи зусилля, але голить волосся на руці і ріже папір на вазі.

У основи клинка на обусі є невелика насічка для упору великого пальця при роботі, яка триває на рукоятку.
На осі клинка тепер встановлюються латунні а не другопластові шайби, що ще більше підвищує бічну твердість вузла. Заточення на п'яті клинка трохи не доведено. Сталь ножа - 440 нержавіюча сталь. Непогана сталь, яка легко точиться, а при попаданні на перешкоду не кришиться, а заминається, що легко потім виправити.

На лезі встановлено двосторонній шпенек для однорукого відкриття клинка. Хід леза плавний, замок фіксує клинок відразу.
З зворотного боку рукояті немає проставки бекспейсера, так що між плашками збиратиметься пил.

Кліпса, на жаль, має тільки одне положення на сталевій частині рукоятки. Вона має нормальну довжину та жорсткість, щоб надійно зачепити ніж на кишені. Тут видно частину пружини (частини плашки), яка виконує роль замку леза. Отвір у виточці призначений щоб зняти напругу в металі і не відламати пружину, а виточка необхідна, щоб жорсткість пружини не була надмірною. На рукояті є отвір для темляка. Тут знайшов єдиний «косяк» ножа — шматочок сталевої стружки, який не зрозуміло, як туди потрапив.

У руці ніж лежить зручно, але, можливо, не всім підійде велика довжина рукоятки. Слизьким ніж назвати не можна, але й чіпким теж, тому що він явно програє у чепурності тієї ж 720-ї моделі.

У будь-якому випадку, у модельному ряді компанії є з чого вибрати собі ніж.

До плюсів ножа я б відніс:
- використання латунних шайб;
- зручне для різання лезо з хорошим запасом міцності (обух 4 мм);
- немає проставки бекспейсера .

Мінус:
- лише одне положення кліпси;
- не всім сподобається рішення з однією накладкою на рукояті.

Купити ніж Ganzo G723M в Україні