Компанія Ruike не перестає дивувати публіку щоразу випускаючи ножі з оригінальним і вкрай незабутнім дизайном. Один з них - нещодавно представлена ​​модель Ruike P121 Hussar, доступна в зеленому і чорному кольорі.

Насамперед варто розглянути технічні характеристики представленого ножа. Клинок виконаний з нержавіючої сталі марки 14C28N, загартованої до рівня 58-60 HRC (під підставою леза є відповідне позначення). Повна довжина леза дорівнює 88 мм, яке товщина області обуха — 3,5 мм. Зведення ріжучої кромки практично по всій довжині становить ~0,7 мм і стає товщі до вістря, доходячи до ~1,0 мм.

Плашки рукояті також виконані з «нержавіючої сталі» проте, в даному випадку була використана сталь з маркуванням 3Cr14N. Поверх них встановлені накладки G10.

Повна довжина моделі Ruike P121 “Hussar” у відкритому вигляді становить 215 мм, а складеному — 122 мм. За фіксацію клинка в робочому положенні відповідає замок типу Liner-lock. Цей механізм вже встиг зарекомендувати себе як: простий, зручний та надійний, особливо у виконанні Ruike. Вага ножа – 127 грам.

Незважаючи на досить «ламовите» зведення клинка, він добре справляється з різом найрізноманітніших матеріалів. Більше того, за рахунок масивності леза ніж прекрасно підходить для виконання грубих робіт, наприклад, стругання дерев'яних гілок і т.п. А скоси в області обуху, що формують фальшльоз, не тільки доповнюють загальний дизайн, а й дозволяють зробити клинок більш стійким до навантажень.

На окрему увагу заслуговує відмінне заводське заточування і полірування майже «в дзеркало», за рахунок якого ніж відображає відблиски сонця.

Відкриття клинка здійснюється за допомогою спеціального виступу (плавника), що є частиною клинка. Якісна обробка, а також наявність підшипників дозволяють дуже плавно і швидко, буквально за секунду привести ніж у робоче положення.

Рукоять, на вигляд має незграбні форми, але, за рахунок гарного підганяння деталей один до одного і фінального шліфування, не наминає долоню і не викликає дискомфорту при утриманні як прямим, так і зворотним хватом. Трохи опуклі форми та «незграбність» у поєднанні з фактурною поверхнею, навпаки, дозволяють краще заповнити долоню, роблячи експлуатацію максимально комфортною.

На одній із сторін рукояті є жорстка металева кліпса, яка гарантовано втримає ніж у закріпленому місці (на кишені/ремені тощо) навіть при сильній трясці. За необхідності її можна зняти (установка кліпси з іншого боку або в іншому положенні не передбачені).

Підбиваючи підсумок, можна сказати що модель Ruike P121 “Hussar” - це надійний, універсальний ніж із зручною рукояттю, міцним та досить гострим клинком, надійним замком та лаконічним дизайном. Він відмінно підійде як для повсякденного носіння, так активного відпочинку на природі.