Ganzo G749 FireBird - все та ж серія практичних ножів, що й G750 та G753. Відрізняється ніж тим, що має замок лайнер, а крім нього зроблений фліпер - виступ на п'яті клинка, визнаний прискорити відкриття леза. 

По-доброму, фліпер повинен доповнюватися пружинкою, що покликана допомогти ножу відкритися. Тут немає такої пружинки і клинок по осі ходить трохи туго (на осі латунна та фторопластова шайби). Якщо наловчитися, то відкрити ніж фліпером можна, задавши початковий поштовх лезу, а потім допомогти помахом руки.

Можливо, якщо перебрати ніж, додати мастила , то все стане краще.

Клинок фіксується замком лайнер. Якихось проблем із ним не було помічено.

Кліпса кріпиться двома гвинтами, може бути встановлена ​​і з боку осі клинка.

У руці ніж лежить непогано, але є відчуття якоїсь незграбності. Також не сподобався край накладки, що виступає, на рукояті в районі лайнера: якраз на нього потрапить вказівний палець.

Строй клинка - ламовитий, під кутаватість ножа. Ширина його обуху – 3,3 мм. Звуження починається лише ближче до кінчика ножа.

Також є бекспейсер, він має мінімальне насічення, але з ним зручність роботи ножем відразу ж збільшується. Його колір відповідає кольору накладок.

Ніж залишив після проби двоякі відчуття. Начебто й причепитися в ньому нема до чого, а й відкриття фліпером не виправдовує всіх очікувань. Сам ніж по дизайну досить агресивний за рахунок незграбних форм. Знов-таки, дизайн – це справа суто особиста.

Огляд для блогу Fonarik. Автор serj_32. Будь-яке використання матеріалів дозволено лише після письмового дозволу автора.