Писати огляди ножів Ganzo стає все важче - матеріали з відомими властивостями, відпрацьовані технології. Але все ж таки виробники знаходять для кожної моделі ті чи інші відмінні якості, які роблять її більш цікавою в порівнянні з рештою. 

Серія ножів FireBird отримала нові гвинти із синім анодуванням. Можливо, у цієї серії більш високий контроль якості - саме таке враження у мене склалося після знайомства з ножем моделі. G750.

Накладки виготовлені з G10, добре підігнані. Крім не ковзаючих накладок, виробник ще додав 2 зони з хвилястим краєм: одна на обусі та тильній стороні рукояті, а друга - з боку упору безіменного пальця та мізинця (або вказівного при зворотному хваті).

Також зі зворотного боку ручки з'явився бекспейсер. Причому він не просто закриває проміжок між плашками, але й має насічку і також допомагає утримувати ножа. У хвостовій частині рукояті є отвір для темляка – він стандартної круглої форми.

Клинок у ножі має злегка вигнуту форму та фальшльоз зі зворотного боку. На осі клинка звичні латунна та фторопластова шайби. Замок – моделі AXIS. Зізнаюся, дуже здивувався якістю роботи замку. Ніж можна було відкрити просто помахом руки. Закривався ніж так само ідеально - досить було просто відвести замок і лезо складалося. При цьому самовільного закриття леза навіть, якщо цілеспрямовано стукати обухом ножа по дошці, не відбувалося.

У Ganzo G750 FireBird звичайні для складаного ножа габарити, велика кліпса, яку можна переставити на інший бік ручки. З кожного боку рукояті є по 3 світлонакопичувальні вставки, але вони світяться дуже слабо.

У руці ніж лежить чудово. Правда так вийшло, що одночасно з ним використовувався ще й G753, який ліг у мою руку краще, напевно через ширшу рукоятку (це вже дивлячись, хто що хоче).

Різ ножа - звичайний, зведення 0,5 мм (стандартний для всіх Ганзо показник). Саме заточення - гостре: папір ріже на вазі, але волосся на зап'ясті не голить.

Модель G750 мені дуже сподобалася: хороша якість , приємний дизайн. Не сподобалися, напевно, тільки світлонакопичувальні накладки, які світяться недостатньо яскраво.

Огляд для блогу Fonarik.

Автор serj_32. Будь-яке використання матеріалів дозволено лише після письмового дозволу автора.