Яскравий ліхтар, який може служити багато років - недешева покупка. Тому, вибираючи, яку модель придбати, багато покупців намагаються підібрати універсальний варіант. Новинка від компанії Fenix ​​- Fenix ​​TK41C - саме входить до таких ліхтарів.


Fenix TK41C - це модель з тактичної серії. Тому велика увага у цьому ліхтарі приділена можливості працювати у складних умовах, у тому числі під дощем. Ну і звичайно, він наділений розширеним набором робочих режимів.

У рефлекторі з гладкою поверхнею розміщені три світлодіоди, кожен з яких дає промінь свого кольору. Основний з них – Cree XM-L2. Він дає до 1000 люмен білого світла та працює у п'яти режимах. Ще чотири режими розподілені між двома додатковими джерелами світла Philips LUXEON Z – червоного та синього кольору. Вони дають не дуже яскраве світло (25 люмен – червоний і 30 люмен – синій), якого, однак, достатньо для освітлення на дистанцію до 25 метрів.

Сітка робочих режимів TK41C покриває дуже широке коло потреб у похідному освітленні. Біле світло можна увімкнути з яскравістю 15-100-350-1000 люмен. Гранична дальність освітлення становить 480 метрів. Так що ліхтар можна використовувати для підсвічування особистих речей та спорядження в туристичному таборі або на риболовлі/полюванні, для пересування в темний час стежками, якщо ви відправилися відпочивати на природу, для освітлення великої території. Червоне світло дуже ефективне під час туману, не сліпить при включенні у темряві, підходить для читання туристичних карт. Синій стане в нагоді мисливцям, оскільки деякі види тварин і птахів його просто не помічають, а значить, і не лякаються.

Оскільки загальна кількість режимів роботи ліхтаря досить велика, інженери компанії вирішили розділити управління ними між двома окремими кнопками. Таким чином, одна з них відповідає за білий світлодіод, а друга за кольорові. Крім того, для білого освітлення реалізована функція «інтелектуальної пам'яті», яка полегшує пошук найбільш затребуваного режиму. Любителів подорожей порадує можливість заблокувати увімкнення ліхтаря. Таким чином, він не ввімкнеться випадково, будучи в рюкзаку або сумці, і заряд акумуляторів залишиться невитраченим, поки вам не знадобиться використовувати TK41C.

Що стосується акумуляторів, то в батарейну касету встановлюється набір з восьми елементів живлення типорозміру АА. Переважно використання Ni-MH акумуляторів, які можна неодноразово перезаряджати, але допустима установка і гарних лужних батарейок. До речі, за допомогою вбудованого у ліхтар індикатора рівень заряду, що залишився в них, можна контролювати.

Также на користь Fenix ​​TK41C говорить його захищеність від води. Окремі елементи корпусу настільки щільно зістиковані між собою, що цей ліхтар можна без побоювань вмикати під зливою. Більше того, якщо раптом ліхтарик впаде в бруд, його можна помити, опустивши в струмок. Матеріал корпусу - метал на основі алюмінію. Він дуже міцний, але досить легкий. Без батарейок Fenix ​​TK41C важить лише 280 грам. Так що ця модель, безсумнівно, є одним із яскравих, у всіх відношеннях, представників універсальних ліхтарів.

Купити ліхтар Fenix ​​TK41C в Україні