Бренд Ruike ще досить молодий, але він стабільно викликає великий інтерес у покупців. Основна «фішка» цих складаних ножів – їхня безкомпромісна якість. Крім того, кожна модель виготовляється з незвичайним стильним дизайном, який приковує увагу буквально з першого погляду. На цей раз розглянемо всі особливості складаного ножа Ruike P155.

Під брендом Ruike випускається безліч ножів складаного типу. Модель P155 також належить до їх числа. Цей ніж підійде як туризму чи інших видів відпочинку на природі, так виконання різних видів робіт у місті. За функціональністю його можна назвати універсальною моделлю EDC. Ну а стильний сучасний дизайн та відмінний підбір матеріалів роблять його справді хорошим варіантом для придбання. Серед конкурентів Ruike P155 точно виділяється та привертає до себе увагу.

Ruike P155 випускається з ручками двох різних кольорів. Це класичний чорний та нейтральний бежевий, який в оригіналі називається Desert sand. В обох випадках для виготовлення рукоятки використовуються одні й ті самі матеріали, ідентичні та інші характеристики. Так що покупці можуть вибрати дизайн, що сподобався, і отримати всі переваги моделі Ruike P155.

Рукоятка ножа зроблена складовою. Її основа виконана зі склопластику, відомого під назвою G10, а верхній шар виготовлений із карбонового волокна. Обидва матеріали відомі своєю міцністю, але композити на основі вуглецю можна порівняти навіть з металом. Тому подібний вибір матеріалів вже говорить на користь ножа Ruike P155. Ну а те, яким високим стандартам відповідають усі моделі Ruike, і наскільки ретельно ножі перевіряються перед відправкою на продаж, дозволяє не сумніватися, що потенціал матеріалу справді розкритий.

Щодо форми рукоятки, вона дуже ергономічна. Плавний вигин дозволяє зручно та надійно тримати ніж у руці, не боятися, що він вислизне під час роботи. Для пальців передбачено захист у вигляді виступаючої частини знизу безпосередньо перед клинком. Також на рукоятці розміщується притискна кліпса для його страховки під час носіння в кишені або для кріплення на ремінь. Становище кліпси – постійне.

Відкрити Ruike P155 зручно однією рукою, причому це може бути як права, так і ліва, адже дизайн моделі зроблений універсальним. Клинок рухається легко та плавно завдяки тому, що в цій моделі використовуються підшипники на осьовому вузлі. Для швидкого відкривання можна скористатися циліндричним шпеньком на клинку або фліппером, що виступає зі зворотного боку рукоятки складеного ножа. А у відкритому до кінця положенні лезо фіксується замком Liner lock і вже не може скластися назад, якщо користувач не відсуне притискну пластину зі сталі трохи убік вручну. Другим механізмом, що забезпечує безпеку роботи з Ruike P155, є додатковий фіксатор Safety lock.

Форма леза у цій моделі ножа – Clip point. Втім, вона все ж таки відрізняється від прийнятого стандарту, адже весь клинок зроблений ніби вигнутим за рахунок піднятої лінії обуха з боку рукоятки. Така форма дозволила ще більше подовжити ріжучу кромку ножа, а значить зробити його ефективнішим. Заточення у моделі Ruike P155 гладка, а закінчується клинок вістрям. Товщина клинка – середня і становить 3,5 мм. Його довжина дорівнює 90 мм.

Леза ножа Ruike P155 зроблена з дуже гарної сталі. Це марка 14C28N, розроблена саме для ножової промисловості. Вона має твердість в межах 58-60 HRC, а тому ніж не доведеться занадто часто заточувати. Але і корозійна стійкість цього металу дуже висока за рахунок того, що в ньому підвищений вміст хрому.

Таким чином, модель Ruike P155 успішно поєднує в собі все важливі для EDC чи туристичного ножа параметри. Вона виготовлена ​​з дуже надійних матеріалів, чудово переносить несприятливі умови експлуатації, є міцною і має оригінальний сучасний дизайн. До того ж ніж продається з гарантією на 5 років, що також є додатковим очком на його користь.