Компанія Fenix ​​давно відома своїми лімітованими серіями ліхтарів. Тому її 15-річний ювілей було обійтися без ювілейної моделі. Як вихідний ліхтар для неї стала модель Е05. Це маленький наключник на батареї ААА.  

Компанія залишилася вірною собі - вона виконала його з нержавіючої сталі зі вставкою з латуні з гравіюванням (або відбитком) птиці фенікс.

Цей ліхтар - лімітованої серії, тому кожен матиме свій унікальний номер. Щоправда серія не така вже й маленька, судячи з розрядності серійних номерів. Іноді компанія випускала моделі з корпусами з титану, але цього разу використовується полірована нержавіюча сталь. Вона звичайно важча, але на ній меншою мірою видно мікродрапини і теплопровідність у неї краще, що важливо для тепловідведення світлодіода.

Ліхтар поставляється в прозорій пластиковій коробочці. У комплекті крім самого ліхтаря йде батарейка ААА та шнурок для носіння на шиї, а також є запасне кільце ущільнювача.

У ліхтаря немає окремої кнопки для увімкнення/вимкнення/зміни режимів. Управління виконується поворотом голови ліхтаря щодо корпусу. Доступно 3 режими яскравості 8/25/85 люмен. Світить ліхтар добре. Замість рефлектора встановлено коліматорну оптику.

Ліхтарик вийшов дуже симпатичним та привабливим. Ось тільки вішати його на велику важку зв'язку ключів не серйозно. Мені здається, що від такого сусідства дуже постраждає зображення птаха фенікс на корпусі ліхтаря. Хоча якщо там сплав латуні, може і не все буде так сумно. alt="" style="display: block; margin: auto;">

А ось якщо вішати ліхтар на зв'язку ключів для автомобіля, то мені здається, він буде там дуже гармонійно виглядати. Правда корпус із нержавіючої сталі робить його важчим, ніж аналоги з алюмінію.

Загалом стиль ліхтаря, увага до деталей дуже сподобалася. У цій моделі головне – дизайн. Але й про світ компанія не забула. Світло і режими дуже вдалі для ліхтарика. Якщо ваш бюджет "не гумовий", то можете сміливо розглядати модель Е05 по світу вона точно не гірша.

Огляд для блогу Fonarik. Автор serj_32. Будь-яке використання матеріалів дозволено лише після письмового дозволу автора.