Компанія Fenix ​​намагається охопити весь спектр товарів, який є у її конкурентів. Так було й із зарядними пристроями. По ряду факторів, схоже, що компанія замовляє їхню розробку "на стороні", а потім просто пакує у свою упаковку. Особисто для мене це не настільки критично, аби контроль якості був хорошим, а продукт відповідав заявленим характеристикам.


Заряджання позиціонується як універсальна для літієвих акумуляторів форматів 18650 та 26650. Як додаткова можливість, в ній реалізована функція powerbank - зовнішнього акумулятора для підзарядки мобільних пристроїв.

Упаковка зарядного пристрою - блістер. У комплекті - зарядка, кабель USB, інструкція.

Виконана зарядка з чорного шорсткого пластику. Корпус, схоже, зібраний на клямках, а не на шурупах. Здивувало те, що компанія не реалізувала підпружинений рухомий мінусовий контакт для заряджання акумуляторів довжиною менше 65 мм. Тих же 14 500, які з'явилися в асортименті. Розміри самої зарядки досить компактні.

Виробник наголосив на роботі від сторонніх блоків живлення (зарядок для телефонів, планшетів) - електроніка розрахована на вхідну напругу 5В і струм 1,5А.

При встановленому та зарядженому акумуляторі, Fenix ​​ARE-X1 може заряджати телефони, планшети, видаючи 5В та до 1А на USB виході.

Досить дивно виглядають характеристики зарядки, написані на звороті, у порівнянні з іншою моделлю - якось занадто недбало.

Функціональність зарядки на вибір типу заряджуваного елемента мінімальна: літієвий акумулятор, напруга заряду 4,2В, струм заряду 1А (якщо потужність використовуваного блоку живлення це дозволяє, видавати необхідну потужність для струму в 1А ). У конкурентів у комплекті є свій блок живлення, але найчастіше це 12В блок живлення, що виключає роботу USB портів ПК.

При установці акумулятора, спалахує зелений світлодіод - пристрій готовий до роботи в режимі powerbank. Якщо не підключити навантаження, то заряджання піде в сплячий режим, і щоб вивести його з нього, необхідно буде вийняти та встановити акумулятор заново.

На виході USB 5,08В

Наочний приклад заряджання зовнішнього powerbank від акумулятора, встановленого в зарядці струмом 0,9А.

А тепер навпаки - зарядка акумулятора в зарядному пристрої від зовнішнього powerbank струмом 0,58А.

>

Заряджання телефону струмом 0,83А.

Ще невеликий мінус зарядки - під час роботи є певний писк (на відео з 7-ї хвилини я постарався його показати).

Зарядка вийшла цікава і універсальна, але мені вона здалася сируватою: використання тільки двох типорозмірів акумуляторів, писк при роботі, невиразне написання характеристик на корпусі.

З основним завданням зарядки акумуляторів Fenix ​​ARE-X1 справляється добре: заряджає акумулятори до 4,19В. Нормально працює як від USB виходу ПК, так і від блоків живлення для заряджання телефону та планшета.

Функція powerbank реалізована непогано, але не передбачено жодного захисту, щоб транспортувати акумулятор у зарядці, і він при цьому не випав.

При всіх нововведеннях, найперша зарядка фенікса ARE-C1 не втратила своєї актуальності - робота від мережі 220В без додаткових блоків живлення, можливість роботи від 12В мережі автомобіля.

Купити зарядний пристрій Fenix ​​ARE-X1 в Україні