Перцевий балончик – ефективний засіб захисту від людей та тварин. Допомагає знешкодити нападаючого на 10-30 хвилин. За цей час можна встигнути покликати когось на допомогу чи втекти. Якщо у вашої дівчини, дружини чи доньки ще немає газового балончика, то рекомендуємо обов'язково їм придбати!


Перелічимо п'ять основних причин, чому варто купити перцевий балончик:

  1. Доступність. Відноситися до цивільних засобів самооборони та доступно для кожного. Можна вільно носити із собою щодня. За законом є обмеження щодо реалізації таких балонів: продавати засіб можна особам, які досягли 18-річного віку.
  2. Ефективність. Хороший захист проти людини та тварини. Слід зазначити, що є кілька різновидів: з екстрактом пекучого перцю, сльозогінним газом (ірритантом) та комбіновані варіанти. Сльозогінний газ не працює проти собак, які не мають слізних залоз. Зважайте на це при виборі.
  3. Простота в експлуатації – достатньо натиснути кнопку у напрямку очей того, кого потрібно знешкодити. З цим навіть дитина впорається.
  4. Компактність і мала вага – зручно завжди носити із собою. Для дівчат пропонують моделі у формі помади, туші, парфумів, що дозволить непомітно тримати балончик у максимально доступній для себе близькості.
  5. Не викликає проблем із законом. Засіб не завдає непоправної шкоди здоров'ю нападника, а отже, не призведе до якихось серйозних юридичних наслідків.

Це доступний, простий спосіб захисту для кожного. Невеликі розміри дозволяють завжди носити такий захист із собою у кишені чи сумочці. Телескопічна палиця ставитиметься до холодної зброї, на носіння травматичної зброї отримати ліцензію – ціла історія. На контактні електрошокери законом накладено серйозні обмеження, а той малий дозволений заряд є малоефективним. Про використання ножа як самооборони (особливо дівчатам) говорити взагалі не доводиться. Перцевий балончик - доступний, простий у використанні і ефективний.

Поради щодо застосування

Ваша мета - потрапити в очі, хоча і при попаданні на шкіру або в дихальні шляхи перцівка викликає печіння та болючі відчуття.

Обов'язково перевірте термін придатності – зазвичай він становить від 1,5 до 5 років.

Якщо плануєте використовувати газовий балончик на холоді - врахуйте, що газ при морозі густіє і аерозольний струмінь може стати струменевим. Потрібно ретельніше прицілитися для попадання в очі зловмиснику.

Розпорошувати аерозоль намагайтеся не проти вітру, щоб самому не постраждати від пекучої речовини.

Також є обмеження на використання у приміщенні, особливо тісному (наприклад, ліфті). Якщо така потреба виникла, то після застосування засобу потрібно одразу самому залишити приміщення.

Краще заздалегідь купити кілька балонів, щоб розібратися, як ними користуватися та потренуватися. Так, у разі потреби, ви зможете швидше та ефективніше ним скористатися.

Переглянути наш асортимент перцювань можна тут.