Тим, що китайці випускають копії товарів відомих марок, вже нікого не здивуєш.

Модель ножа  Ganzo G727 є реплікою на Ontario Rat. Але це не повна репліка. Ніж має трохи зменшені габарити та замок іншого типу.


Продається ножик у непоказній картонній коробці. У комплекті лише гарантійний талон.

Оскільки я маю оригінальний Ontario Rat, то буду орієнтуватися на нього.

Загальна довжина розкритого ножа — 21 см, а довжина леза — 8,9 см.

У порівнянні з оригіналом, копія трохи менше, але не набагато. Це практично ніяк не позначається на зручності роботи з ножем.

Матеріал накладок у ножів однаковий - G10. Округлення країв при обробці у Онтаріо трохи вище, але це помітно, лише якщо порівнювати два ножі поруч. Забарвлення: у Онтаріо їх набагато більше, але й модель довша на ринку. У Ганзо є 4 кольори: помаранчевий, чорний, зелений, камуфляж.

Тепер перейдемо до деталей, де і криється різниця. Замок Ontario це Liner, а у Ganzo - Axis. Якщо в перших серіях ножів Ganzo, коли компанія тільки з'явилася на ринку, можна було говорити, що якість замків може бути кращою, то тепер компанія врахувала помилки. Замок працює так само надійно, а головне — плавність ходу блокуючого штифта стала вищою.

В обох ножів є отвір для темляка. Накладки кріпляться до плашок гвинтиками. Видно, що у Ganzo їх значно менше. Але я не сказав би, що через це впала жорсткість конструкції рукояті. Також у обох ножів немає проставки бекспейсера.

На обусі клинка є насічка для упору великого пальця під час роботи. У Ganzo вона симетрична, а у Ontario має орієнтацію у бік рукояті, щоб палець легше в неї упирався.

Сталь клинка в обох випадках нержавіюча. У Ganzo – 440-а, у Ontario – AUS-8. Заточення з коробки Ontario було трохи краще. У Ganzo заточення непогане, але я ще довів би її до бритвової гостроти. Товщина клинка по обуху приблизно однакова: 3,5 мм у Ganzo та 3 мм у Ontario. Спуски в обох ножах ідуть від обуху.

Мені здається, що модель Ganzo G727 є цікавою альтернативою ножу Ontario Rat. Схожий дизайн та різні колірні варіанти вирішення рукоятки роблять її дуже привабливою. До мінусів я все ж таки відніс те, що, як не крути, а це спрощена версія гарного фірмового ножа, де більше уваги приділили деталям. Але з огляду на ціну майже вдвічі нижчу, ніж у оригіналу, я вибрав би собі Ganzo. Тим більше, за ціну одного Ontario, можна вибрати 2 ножі з різними колірними рішеннями та брати їх залежно від настрою та ситуації.

Купити ніж Ganzo G727 в Україні