Якщо ніж вам потрібен як аксесуар із непоганими робочими якостями, то такий невеликий клинок, як Enlan M04 цілком підійде на цю роль. Він цілком металевий, витончений і стильний, а головне – чудово впорається зі своїми функціональними завданнями. 

Повний розмір ножа Enlan M04 у відкритому вигляді дорівнює 16 см. Це не так мало, щоб за його допомогою можна було зручно вчиняти ті чи інші дії. І все ж ніж виглядає дуже мініатюрним. Та й у складеному вигляді його довжина не перевищує 91 мм.

Enlan M04 зроблений повністю металевим, у ньому немає нічого зайвого: тільки клинок, ручка та замок. Проте зовнішній вигляд ножа неможливо назвати мінімалістичним: він стильний, незвичайний. Такий ніж цілком може бути прикрасою, а не тільки виконувати роботи з розрізання чогось.

Форма леза в даній моделі нічим не виділяється – це drop-point. Заточення клинка зроблена гладкою, а сам він відшліфований звичним сатинуванням. Але у Enlan M04 всі лінії виглядають чіткими і дуже точними, а овальний отвір на клинку , яке служить для його відкривання, надає ножу навіть певної витонченості.

Незвичайно виглядає ручка цього ножа. Вона цілком металева та зовнішня сторона зроблена в один тон із клинком. Зате по торцях і зсередини метал пофарбований в синьо-зелений колір, що переливається. На ручці є кілька наскрізних отворів, які одночасно прикрашають ніж та роблять його легшим. До речі, крайнє до хвоста отвір цілком можна використовувати для кріплення темляка. Хоча, на мій погляд, у даній моделі він буде виглядати дещо важко. Замість глухого осьового гвинта для кріплення клинка до ручки також використовується кільце з порожньою внутрішньою частиною. Між собою тонкі платини металу ручки цього ножа з'єднані такими самими металевими циліндрами, які залишають місце для клинка, коли Enlan M04 складний. З дного боку рукоятки прикручено невелику кліпсу. Її місце суворо визначено та інших варіантів кріплення немає. Зате цей елемент розташований спочатку зручно і не заважає тримати ножа в руках.

Метал, який використовується в моделі Enlan M04, - це сталь 8Cr13MoV. Її марка вигравірована на клинку зі зворотного боку від назви бренду та безпосередньо моделі ножа. Цей метал відомий вираженою стійкістю до корозії, у тому числі, він не іржавіє. Твердість цієї сталі оцінюється близько 58-60 одиниць. Це непоганий показник для моделі EDC.

Замок, який тут використовується - Frame Lock. Це добре видно, оскільки на ножі немає додаткових накладок, що приховують деталі фіксатора. Треба сказати, що непоганий варіант з огляду на те, що догляд за таким ножем потрібен буде не складний, а термін служби замку Frame Lock дуже високий.

Загальна вага ножа Enlan M04 дорівнює 80 грам і він точно не обтяжить свого власника.