Багато сучасних приладів та аксесуарів роблять життя кожного мандрівника набагато простішим і зручнішим, ніж це було, наприклад, за часів Великих географічних відкриттів. Проте більшість із них працюють від електрики. І навіть мобільні телефони та ліхтарі потребують своєчасної підзарядки. Тому, вирушаючи у подорож, варто взяти із собою універсальний зарядний пристрій. Таке, як Fenix ​​ARE-X1.

Заряджання Fenix ​​ARE-X1 — це компактний одноканальний пристрій, сумісний з акумуляторами двох популярних форматів: 18650 та 26650. Її основні переваги полягають у компактності, надійності та можливості виступати в ролі power bank для заряджання будь-яких пристроїв. Розглянемо цю модель докладніше.

Розміри Fenix ​​ARE-X1 мінімальні для зарядного пристрою, що працює з акумуляторами довжиною 66,5 мм. Довжина корпусу дорівнює 10,4 см при висоті та ширині 3,2 см. Зарядний пристрій важить 42 г.

З обох боків корпусу є по одному роз'єму для кабелю, який додається в комплекті. Це USB та micro-USB роз'єми. Залежно від того, який з них задіяти, пристрій зможе виконувати роль звичайного заряджання або джерела енергії для інших приладів. Щоб зарядити акумулятор, необхідно підключити до Fenix ​​ARE-X1 micro-USB кабель. Другий роз'єм підключається до будь-якого приладу, який виконуватиме роль джерела енергії, наприклад, до ноутбука. Цей кабель можна замінити стандартною зарядкою телефону, щоб підключитися до мережі 220V. Крім того, рідний кабель цілком може бути перехідником для підключення до автомобільного прикурювача. У режимі заряджання індикатор Fenix ​​ARE-X1 блимає червоним. Коли акумулятор буде повністю заряджений, індикатор перемкнеться на зелений колір.

Щоб підзарядити мобільний телефон або вбудований акумулятор ліхтаря, встановіть у Fenix ​​ARE-X1 повністю заряджений акумулятор 18650 або 26650 і підключіть до пристрою кабель USB. Зворотний бік з роз'ємом micro-USB підключайте до приладу, який необхідно зарядити. У процесі заряджання вбудований індикатор блиматиме таким же червоним кольором. Як тільки процес буде завершено, лампочка індикатора згасне.

Модель Fenix ​​ARE-X1  сама по собі дуже довговічна, а до того ж, розрахована на дбайливе ставлення до акумуляторів, що продовжує період їх експлуатації. Тому зарядний пристрій подвійно вигідно будь-якому туристу та любителю подорожей. У ньому використовуються сучасні механізми захисту від перезаряджання та надмірного розряду акумуляторів, а також від короткого замикання та переполюсування.

Зарядний пристрій рівномірно подає струм, що щадно діє на літій-іонні акумулятори і дозволяє перезаряджати їх без значного зниження ємності максимальну кількість циклів.

Купити зарядний пристрій Fenix ​​ARE-X1 в Україні