Якщо ви давно шукали кемпінговий світильник з максимальною яскравістю, який поміститься в кишеню, зустрічайте Fenix ​​CL09. По-справжньому компактний ліхтарик, що видає 200 люмен у турбо-режимі. Виробник заявив світлову пляму з діаметром 10 метрів, а також сім різних режимів, серед яких є свічення червоним і зеленим світлом. Крім того, ліхтар ударостійкий, водонепроникний та живиться від акумуляторів типорозміру 16340 або батарейок CR123A.

Упаковка та зовнішній вигляд

Ліхтарик постачається в картонній коробці з прозорою передньою частиною. У комплект поставки входить сам ліхтар, два кільця ущільнювачів, невелике кільце для кріплення до ключів, інструкція, гарантійний талон, акумулятор 16340 c micro-USB зарядкою. Для своєї ціни, комплект досить значний.

На задній частині упаковки можна знайти всю інформацію про ліхтар, включаючи тривалість роботи в кожному режимі. Це дуже зручно, адже можна спланувати свій похід до дрібниць.

Виглядає ліхтар Fenix CL09 досить просто: короткий алюмінієвий циліндр зі світлодіодами на торці, а зверху одягнений матовий розсіювач із досить товстими стінками. Є два колірні рішення корпусу: сірий і чорний.

Розміри дуже скромні. Його довжина становить 78,5 мм., що набагато більше, ніж акумулятор типорозміру 18650. Діаметр – 22 міліметри. У хвості розміщується невелика скоба, щоб ліхтар можна було підвісити, а задній кришці вбудований магніт.

На торці також розміщується кришка, відкрутивши яку, можна знайти позолочену пружинку, що надійно утримує акумулятор. У голові розміщено також позолочений контактний майданчик. Різьблення кришки - дрібне, трикутне, з гарною проточкою і відмінно змащене.

Ліхтарик досить простий, але при цьому акуратний і зроблений без люфтів, приємно сидить у руці. Відразу помітно, що його оброблено на якісному токарному верстаті. Купол сидить досить міцно, не хитається, а тому випадково він точно не зніметься. Це означає, що CL09 можна навіть занурювати у воду на глибину до двох метрів і на певний час до півгодини. Це стало можливим завдяки використанню анодованого алюмінієвого сплаву під час виробництва корпусу. А розсіювач зроблений із дуже товстого оптичного пластику. Також ліхтар без проблем працюватиме в діапазоні температур від -20 до +50 градусів за Цельсієм.

Оскільки в комплекті поставляється батарея 16340, вона і буде основним джерелом харчування на перші 500-600 циклів. Слід зазначити, що вона заряджається через micro-USB – порт розташований прямо на корпусі. Поруч розташований червоний світлодіод, колір якого після досягнення повної зарядки змінюється на синій. :

  1. Увімкнення та вимкнення виконується скручуванням хвоста.
  2. Ліхтар завжди стартує з мінімальної яскравості.
  3. Режими перемикаються по черзі швидкими поворотами хвостової частини.

Конструкція CL09 передбачає його використання як у підвішеному стані, так і встановленим на підлогу або металеву стіну свічкою. Перший варіант краще в умовах кемпінгу, так як кут засвіту у нього 360 градусів і щоб багато світла не йшло даремно, краще його розміщувати саме в підвісі.

Інформація про режими:

  1. Мінімальний. 1 люмен. Дуже тьмяний і може використовуватися як нічник. Якщо зір звикло до темряви, навіть при такому світлі можна без проблем переміщатися і розрізняти обриси об'єктів. У такому режимі на повному заряді ліхтар пропрацює 150 годин.
  2. Середній. 30 люмен. Відмінно підійде для освітлення намету, при такому світлі можна читати книгу без проблем. Час роботи в цьому режимі – 30 годин.
  3. Максимальний. 80 люмен. Досить яскраве світло: літери в книзі можна розрізнити на відстані півтора метра. Так що під таким ліхтарем вже можна без проблем грати у настільні та карткові ігри. CL09 у такому режимі пропрацює близько 19 годин.
  4. Турбо. 200 люмен. Максимальний радіус засвітки – 10 метрів. Відмінно підійде для повноцінного освітлення кемпінгу. Робота в цьому режимі складає 6 годин.
  5. Червоне та зелене світло. 5 люмен. Досить яскраві режими, незважаючи на низький показник яскравості. До 76 годин безперервної роботи в цих режимах.
  6. Червоний маяк. Дуже зручно позначити себе під час руху у темряві.

Слід зазначити, що коли акумулятор розряджається, то ліхтар починає світити все слабше. Око практично не помічає постійне падіння та візуально яскравість залишається однаковою досить довго.

Загальні враження та висновок

Fenix ​​CL09 – дуже цікавий та функціональний кемпінговий ліхтар, якому обіцяє популярність. Крім того, він компактний та працює від свого харчування досить довго. Також зручно, що у ліхтаря є кілька варіантів кріплення та відмінна добірка режимів. Так що Fenix ​​CL09 – це вигідна покупка для всіх, хто часто ходить у походи, на полювання чи риболовлю.