Кожна перевипущена компанією Fenix ​​модель ліхтаря стає яскравішою і зручнішою за свою попередню редакцію. Але Fenix ​​E15 2016 дійсно здивував тими перетвореннями, що випали на його частку. Що помітно відразу, то це збільшена до 450 люмен яскравість замість 170 люмен, як це було раніше.

Модель Fenix ​​E15 є однією з найкомпактніших серед усіх ліхтарів цього бренду. Його довжина дорівнює всього шість із половиною сантиметрів при діаметрі корпусу трохи менше двох сантиметрів. Однак мініатюрність не заважає йому світити яскраво (до 450 люмен) і далеко (132 метри). Все це стало можливим завдяки тому, що виробники замінили світлодіод, що використовується раніше, більш сучасним варіантом - XP-G2 (R5) все тієї ж американської фірми Cree. Разом з яскравістю додався ще один робочий режим, а характеристики інших були трохи змінені. Яскравість світла, як і час роботи ліхтаря, перш ніж елемент живлення повністю розрядиться, вказано на фотографії нижче.

Виробники навіть склали рекомендації з приводу того, який режим краще використовувати в тих чи інших ситуаціях. Так, найбільш яскраве освітлення знадобиться для рятувальних робіт. Режим High підійде для освітлення під час руху групи туристів темними стежками в горах або в лісі. Яскравість рівня Mid буде достатньою для освітлення у наметовому таборі. А мінімальне освітлення підходить для читання або нічного освітлення всередині намету. Судячи з призначення ліхтаря E15 (2016) навіть складно сказати, що йдеться про ліхтарик-брелок.

Загалом, ліхтар став не тільки яскравішим, але й отримав можливість довше працювати без заміни елемента живлення. Крім того, на додаток до звичної літієвої батарейки формату CR123A, користувачі отримали можливість встановлювати ще й акумулятор розміру 16340. Саме такий акумулятор дає ліхтареві необхідну потужність для світла яскравістю 450 люмен. На жаль, з батарейкою турборежу буде набагато менш яскравим — всього 270 люмен. У той же час енергії батарейки вистачить на більш тривалу роботу ліхтаря в економних режимах освітлення. Втім, який із елементів живлення використовувати залежить як від особистих уподобань власника ліхтаря, так і від ситуації, в якій йому потрібний ліхтар. Головне, що для Fenix E15 2016 передбачена можливість вибору.

Незалежно від класу ліхтаря Fenix, будь-яка модель цього бренду дуже добре захищена від будь-яких можливих пошкоджень. Користуватися ліхтарями Fenix ​​зручно, а ресурс їхньої працездатності приємно вражає. Модель Fenix ​​E15 у редакції 2016 року теж отримала всі необхідні елементи захисту. Про те, що батарея практично розряджена, попереджає індикатор, щоб користувач встиг вчасно замінити елемент живлення. При встановленні акумулятора захист електросистеми від переполюсовки. Навіть якщо батарея буде поставлена ​​неправильно, короткого замикання не виникне. Освітлення в будь-якому з вибраних режимів буде рівномірним без миготіння та зниження яскравості. Для цього у ліхтар вбудований драйвер, що стабілізує напругу. У той же час, щоб світлодіод і навколишні деталі не перегрілися, використовується спеціальний механізм, що знижує яскравість ліхтарика через деякий час роботи з високою потужністю.

Свого роду, захистом ліхтарика-брелка є і його корпус. У найкращих традиціях бренду, він виготовлений з алюмінію. Тож ліхтар не пошкодиться серед інших речей у сумці або навіть унаслідок падіння на голий бетон із висоти приблизно одного метра. Поверхня корпусу анодована, із фактурною накаткою. Так що ліхтар добре протистоїть іржі, чудово виглядає і не ковзає в руках. До речі, його можна встановити на стіл або іншу поверхню як свічку. Все управління перенесено в головну частину ліхтаря та здійснюється поворотним кільцем. Також важливо, що ліхтарик. Fenix ​​E15 (випуск 2016) повністю водонепроникний. Він добре працює не тільки під дощем, але навіть і повністю під водою. Хоча виробники рекомендують обмежити час занурення 30 хвилин, а глибину 2 метрами.

Як результат, можна сказати, що оновлена ​​модель зберегла свої переваги: ​​мала вага і розміри, а також отримала ряд нових зручних характеристик. Для цього ліхтарика легко знайти відповідний формат елементів живлення, він надає широкий спектр робочих режимів, які легко перемикаються. І що важливо, ліхтар може сам про себе подбати, попереджаючи виникнення основних видів поломок за рахунок вбудованих захисних механізмів і міцної непромокаючої оболонки. Ця модель відмінно підійде як для щоденного використання (тут стане в нагоді можливість кріплення як брелока), так і для поїздок на заміський відпочинок.

Купити ліхтар Fenix ​​E15 (2016) в Україні