Нарешті компанія Fenix ​​випустила недорогий налобний ліхтар. Його появи чекали багато покупців, наслухані про якість бренду, але не володіють достатнім для його покупки бюджетом. І ось виник Fenix ​​HL05. Але чи такий ліхтар чекали? І кому підійдеFenix ​​HL05?

Розпакуємо коробку з ліхтарем. У ній знаходиться сам Fenix ​​HL05, який, до речі, видно крізь прозору вставку коробки, ремінець-кріплення на голову, невеликий нейлоновий чохол для зберігання, дві батарейки-таблетки і запасне гумове кільце для захисту корпусу від води. Досить непоганий комплект. Та ще й колір ліхтарика та ремінця можна вибрати на власний смак: яскраво-блакитний, світло-зелений, оранжево-червоний.

Тим більше, що раніше виробники не робили чохлів для зберігання ліхтарів, хоча цей аксесуар виявився дуже зручним. Дещо відрізняється від інших і ремінець на голову. Його розмір дуже легко регулюється за допомогою стоппера на зразок таких, що встановлюються на бокових стяжках спортивних кофт. Підтягти його можна, навіть не знімаючи ліхтар з голови.

Сам ліхтарик дуже маленький і легкий. Домогтися цього вдалося, в тому числі, і завдяки тому, що він працює на двох маленьких батарейках CR2032. Без них Fenix ​​HL05 важить лише 13 грам. Не набагато більше і з урахуванням батарей.
У даній моделі встановлено два світлодіоди різного кольору: білий та червоний. Кожен із них працює у двох режимах. А ось управління ліхтариком заслуговує на окрему увагу. Як таких, клавіш на його корпусі немає. Цю роль виконує силіконова накладка на лінзу ліхтаря. Вона є і розсіювачем, завдяки якому світло виходить більш м'яким і широко спрямованим. Щоб увімкнути Fenix ​​HL05, натисніть на накладку протягом 0,5 секунд. Після цього кожен короткий клік перемикатиме всі робочі режими по колу. Система дуже проста та зрозуміла буде буквально кожному.

А тепер поговоримо про яскравість ліхтаря. Щодо цього багато чого очікувати не варто, оскільки верхня межа цієї моделі всього 8 люмен. Ось і виявилася причина такої невисокої ціни на ліхтар. Постає питання, кому потрібний настільки тьмяний ліхтарик? Втім, виробники одразу чесно попередили, що його призначення бути допоміжним джерелом світла. Отже, ось які характеристики Fenix ​​HL05 в різних режимах:
- High: білий промінь 8 люмен, 50 годин роботи до розрядки;
- Low: білий промінь 3 люмена, 90 годин роботи до розрядки;
- Red : червоний промінь 0,2 люмена, 75 годин роботи до розрядки;
- Red Flash: миготливий промінь червоного світла 0,2 люмена, 280 годин роботи до розрядки.

Втім, Fenix ​​HL05 чудово впорається з роллю додаткового джерела світла. Його можна використовувати для читання, висвітлення усередині намету. Також цей ліхтарик може бути своєрідним маячком, якщо прикріпити його до рюкзака, на велосипед, на велошлем ззаду. У місті цей ліхтарик іноді прикріплюють до нашийника собаки, якщо вигулюють його у темряві. Отже модель націлена на власну нішу і обов'язково знайде свого покупця. Інша річ, що не варто розраховувати, що за невеликі гроші ви отримаєте яскравий ліхтар, який можна буде використовувати для пересування лісом або як запасний варіант на випадок відключення світла на дачі.

А ось надійність Fenix ​​HL05 все-таки на високому рівні. Обидва світлодіоди для цього ліхтаря підібрані з робочим ресурсом на 50 тисяч годин. Корпус хоч і пластиковий, але, за заявою виробників, витримає удар від падіння з висоти близько метра. Він також водонепроникний (стандарт IPX-8) і ліхтар вільно можна включати під дощем.

Як підсумок:
Fenix ​​HL05 надійний і легкий ліхтарик невеликого розміру. Його призначення - додаткове освітлення та роль маячка. Безперечна перевага — доступна ціна.
Якщо вам потрібен яскравий універсальний налобник, Fenix ​​HL05 нічим не допоможе і краще вибрати іншу модель.

Купити ліхтар Fenix ​​HL05 в Україні