Fenix ​​HL35 - нова модель у ряді налобних ліхтарів. Це другий налобник, який використовує як елементи живлення два акумулятори або батареї формату АА (перша модель - це HL30). Але з низки причин, модель HL30 була дуже спірною і, схоже, особливої ​​популярністю вона не користувалася, тому що в модельному ряду були й інші, успішніші представники.

У ліхтаря Fenix ​​HL35 є кілька цікавих особливостей. Одна з них - це можливість використання літієвих акумуляторів формату 14500, які є в асортименті фірмових акумуляторів Фенікса. Другим цікавим моментом я назвав би допоміжний червоний світлодіод.

Упаковка ліхтаря - блістер. Комплект постачання досить багатий:

- ліхтар;

- 2хАА батарейки;

- гумки для кріплення ліхтаря на голову;

- пластикове кріплення на потилиці;

- інструкція (6 мовами, включаючи російську);

- запасне кільце ущільнювача;

- запасна гумова накладка для налобного кріплення ліхтаря.

Невеликий відеоогляд:


На упаковці, як звичайно, написані основні характеристики. Уважно їх вивчивши, бачимо, що при використанні акумуляторів 14500 отримуємо максимальну яскравість 450 люмен, при цьому інші режими залишаються без змін. А сам режим 450 люмен, як і режим 260 люмен для звичайних NiMh акумуляторів, має обмеження за часом роботи в 30 секунд з наступним переходом на меншу яскравість. Так що питання придбання та використання акумуляторів 14500 дуже спірне.

Формфактор ліхтарика круглий, що дещо погіршує його компактність. Порівняно з HL50, товщина зросла значно, гумова накладка на кнопках стала втопленішою в корпус, а самих кнопок стало дві. Рефлектор змістився до центру. Ще одна відмінність від 50 моделі в тому, що 35 модель не можна вийняти з налобного кріплення.

Рефлектор не гладкий, але і "м'ятим" або сильно текстурованим його назвати не можна. Основний світлодіод – Cree XP-G2 (R5). Допоміжний червоний світлодіод додаткової інформації не повідомляється.

Розміри пластикового кріплення, до якого приєднуються гумки, не виступають за габарити корпусу ліхтаря, що дозволяє встановлювати його боком на горизонтальні поверхні, у тому числі, з боку кнопок. Це не спричинить їх випадкового натискання, оскільки вони втоплені в корпус.

Кришка батарейного відсіку закручується. Внутрішня частина кришки має напрямну. Існує механічний захист від неправильної установки акумуляторів з урахуванням полярності. Кришка закручується щільно. Гумова прокладка добре змащена, різьблення трикутного профілю та анодована.

Батарейки та акумулятори в корпусі розташовуються щільно. Усередині круглого корпусу є пластикова касета, в яку ставляться елементи живлення. Контакти всередині корпусу виконані як пружинок.

Сам ліхтарик повністю виконаний з алюмінію, а кріплення - з пластику. Пластикове кріплення складається з двох частин, які з'єднані саморізами, що вкручуються з внутрішньої сторони, прикритою гумкою, і закриті гумовою накладкою. Запасна накладка лежить у комплекті.

Про світло.

Світло ліхтаря дуже схоже на світло моделі HL50. Порівняно з попередньою моделлю HL30, він став більш універсальним. У 30-й моделі світло було занадто широке за рахунок застосування коліматорної оптики, і для отримання комфортного освітлення на природі, доводилося використовувати максимальні режими яскравості.

Керування режимами у 35-ї моделі винесено на 2 кнопки. Вони відрізняються за формою та обидві електронного типу, а значить, ліхтарик у вимкненому стані споживає струм, який дорівнює 44 мкА. Мінімальний струм, проте, не слід залишати ліхтарик з елементами живлення всередині, інакше вони повністю сядуть.

Червоний світлодіод включається круглою кнопкою (короткочасне натискання) і споживає при постійній роботі 32 мА. При повторному натисканні на кнопку вмикається режим "SOS" - світить білий світлодіод. А третій режим – це миготіння червоного світлодіода. Потім режими точаться по колу. Щоб вимкнути, натисніть і утримуйте кнопку.

Для включення основного білого світлодіода досить короткочасно натиснути на напівкруглу кнопку. Причому це можна зробити і під час роботи червоного світлодіода. Включається останній режим, що працював до цього (але не турбо). В цілому, режими стали набагато цікавішими, ніж у 50-й моделі.

- місячне світло (0.5люмена, 5.6мА);

- мінімальний режим (30 люмен, 125мА) ;

- середній режим (70 люмен, 275мА);

- максимальний режим (200 люмен);

- турбо режим (450/260 люмен залежно від встановлених елементів живлення).

Режими місячний/мінімальний/середній/максимальний йдуть по порядку, можуть запам'ятовуватися. Турбо режим включається після тривалого (2-3 секунди) утримання великої кнопки і працює близько 30 секунд, а потім ліхтар знову переходить у режим, що раніше працював.

Спочатку управління здається незвичним, але до нього швидко звикаєш і перемикання режимів не викликає труднощів.

На голові ліхтарик відчувається набагато більше ніж 50-та модель, що не дивно, тому що 35-й масивніший і більший, його вага близько 125 грам. Нахил ліхтаря змінюється практично на 170 °, кут променя трохи більше 90 °. При дуже різких кивках головою ліхтарик починає бити по лобі, але не змінює свого нахилу. Можливо, якби корпус був плоскої форми цього не було б.

Плюси ліхтаря:

- два світлодіоди (білий і червоний);

- добре вибрані режими;

- алюмінієвий корпус;

- можливість роботи від різних елементів живлення (1.2В, 1.5В, 3.7В);

- гарантія 5 років.

Мінус ліхтаря:

- при різких кивках головою викликає дискомфорт;

- навряд чи можна в домашніх умовах замінити гумову накладку на кнопках, та й у рем.комплекті її немає.

Купити ліхтар Fenix ​​HL35 в Україні