Продукція бренду Fenix ​​міцно влаштувалися в лідируючих позиціях на світовому ринку ліхтарів і має всесвітню популярність. Це обумовлено не тільки відмінною якістю виконання, гарною «начинкою» та прийнятною вартістю кожної моделі, а й різноманітністю, адже в асортименті цієї компанії є найрізноманітніші моделі. Серед них можна знайти варіанти як для повсякденного носіння, так активного відпочинку на природі.

Проте деякі моделі, наприклад Fenix ​​TK35, виходять настільки вдалими, що мають величезний попит навіть через кілька років після випуску. У такому разі виробник йде назустріч користувачам і, по можливості, оновлює популярну модель ліхтаря, встановлюючи в неї сучасніші комплектуючі, що дозволяє конкурувати з новинками від інших виробників.

Модель Fenix ​​TK35 була свого часу настільки затребуваною серед любителів активного відпочинку, що виробник випустив кілька її модифікацій та оновлює цей ліхтар досі.

Порівняно недавно, публіці був представлений ліхтар Fenix ​​TK35 (2018), який отримав відомий корпус та сучасну «начинку», що повністю відповідає нинішнім стандартам якості та вимогам користувачів. Для того щоб зрозуміти, чому цей ліхтар з перших днів у продажу став одним з найпопулярніших, ми пропонуємо вам трохи ближче ознайомитися з його особливостями.

«Начинка»

Джерелом освітлення в цій моделі є світлодіод Cree XHP35 HI. Представлений діод має заявлений ресурс роботи в 50 000 годин, тому ліхтар Fenix ​​TK35 (2018) гарантовано працюватиме протягом усього гарантійного терміну, який, до речі, становить 5 років з моменту придбання.

Встановлений світлодіод здатний працювати в 7 режимах, серед яких є:

  • «Еко» - 10 люмен, дальність променя становить 39 метрів, тривалість від одного заряду може досягати 235 годин;
  • «Мінімальний» - 50 люмен, радіус освітлення - до 97 метрів, тривалість роботи від заряду становить приблизно 68 годин, 15 хвилин;
  • «Середній» - 150 люмен, дальність освітлення - до 161 метра, від одного заряду ліхтар пропрацює до 21 години та 30 хвилин;
  • «Максимальний» - 500 люмен, радіус променя - 294 метри, тривалість роботи - до 5 годин 35 хвилин;
  • «Турбо» - 1300 люмен, 480 метрів, 3 години 10 хвилин;
  • «Стробоскоп» - 1300 люмен;
  • «SOS» - 50 люмен.

Під час роботи з високими режимами яскравості або в умовах підвищених температур, ліхтар Fenix ​​TK35 (2018) може відчутно нагріватися (на «головній» частині є попередження про можливе нагрівання). Однак, за рахунок наявності вбудованого термоконтролера та продуманої системи відведення тепла, ліхтар не викликає дискомфорт у користувача, навіть при тривалій експлуатації.

Управління здійснюється за допомогою пари кнопок, що знаходяться в торцевій частині корпусу. Подібне рішення дозволяє з комфортом використати ліхтар як при утриманні його в руках, так і при закріпленні на якомусь предметі або зброї. Також в одну із кнопок керування вбудований індикатор заряду. За кольором та характером світіння вбудованих у цей індикатор діодів можна дізнатися зразковий рівень заряду.

Автономність

Для повноцінної роботи ліхтаря Fenix ​​TK35 (2018) необхідно встановити два літій-іонні акумулятори типорозміру 18650. Виробник рекомендує використовувати попарно тільки однакові акумулятори (з однаковою ємністю та ступенем заряду). Якщо ви неправильно встановите елементи живлення, ліхтар просто не ввімкнеться, оскільки спрацює вбудований захист від зворотної полярності.

До речі, у моделі Fenix ​​TK35 (2018) застосовується спеціальна знімна «касета», куди встановлюються елементи живлення. Вона має micro-USB порт, через який можна заряджати встановлені акумулятори. Біля порту micro-USB є один світлодіод за допомогою якого відображається прогрес зарядки (горить червоний - йде зарядка, горить зелений - зарядка завершена).

Корпус

Модель Fenix ​​TK35 (2018), як і попередники, має міцний металевий корпус. Він повністю виконаний з авіаційного анодованого алюмінію і здатний уберегти "начинку" ліхтаря від різних механічних впливів. Також представлений ліхтар має відмінний захист від пилу та вологи, який відповідає міжнародному стандарту IP68. Таким чином, навіть якщо цей ліхтар потрапить під дощ або занурений у воду, він не вийде з ладу. Більш того, Fenix ​​TK35 (2018) можна використовувати під водою на глибині до двох метрів (за умови цілісності корпусу та ущільнювальних кілець).

Підсумок

Fenix ​​TK35 (2018) вийшов на подив збалансований ліхтар. Він має зручний корпус і зрозумілу для багатьох конструкцію, досить потужну «начинку» і при цьому здатний довгий час працювати з високими рівнями яскравості, не перегріваючись, що є безперечним плюсом з огляду на порівняно невеликі габарити ліхтаря.