Ліхтарів TK35 у компанії Fenix ​​налічується вже щонайменше п'ять штук. Всі вони відрізняються світлодіодом, яскравістю, дальністю освітлення, але постійно користуються попитом. У 2015 році ця серія поповнилася одразу двома моделями. Найяскравіший, на сьогоднішній день, серед ліхтарів TK35 — це Fenix. TK35UE (2015). Про нього й поговоримо.

Ліхтар Fenix ​​TK35UE (2015) вийшов із абсолютно новим світлодіодом — XHP-50. Цей діод випускає фірма Сree, яка є постачальником напівпровідникової продукції та інших ліхтарів Fenix. XHP-50 має робочий ресурс на 50 тисяч годин і відкриває широкі можливості для встановлення робочих режимів ліхтаря. На його базі, FenixTK35UE (2015) підтримує сім робочих режимів із максимальною яскравістю променя 2000 люмен. Це найбільший показник для ліхтарів TK35, які вже є в лінійці. Дистанція освітлення при цьому досягає 320 м. Але слід зазначити, що ліхтар Fenix ​​TK35 (2015 Edition) - ще одна новинка 2015 року, але на діоді Cree-XM-L2 (U2) - світить з яскравістю лише 960 люмен, а дальність його променя дорівнює 355 метрів. Чому так? Справа в тому, що в нашій моделі TK35UE (2015) використовується відбивач «апельсинова кірка». Через його нерівну поверхню, промінь світла втрачає сфокусованість і стає ширшим. Таким чином, ліхтар одразу світить далеко і освітлює великий кут простору.

Потреби в акумуляторах у ліхтаря Fenix ​​TK35UE (2015) такі ж, як і в інших моделей цієї серії. Для нього підійдуть два літій-іонні акумулятори 18650 або чотири літієві батареї CR123A.

Ємність акумуляторів, звичайно ж, можна вибрати будь-яку. Але варто враховувати, що дані виробників про час роботи TK35UE (2015) засновані на випробуваннях з акумуляторами. -mah/" target="_blank">ARB-L2-3400, виробництва Fenix. Місткість таких елементів живлення становить 3400 мАг. Тому ви зможете розрахувати тривалість роботи ліхтаря на будь-яких інших акумуляторах. Важлива умова полягає в тому, щоб вони були якісними. Офіційна інформація про яскравість ліхтаря в різних режимах і час роботи в кожному з них добре видно на фотографії нижче. -50/" target="_blank">Fenix ​​TK35UE (2015) - досить дорога покупка, логічно, що виробники подбали про його довговічність. У ньому використовується захист від короткого замикання через переполюсовку, механізм попередження про швидке розрядження акумуляторів. Також вбудований стабілізатор напруги, який сприяє тому, що світло ліхтаря не "скаче", а підтримує стабільну яскравість. Цей драйвер допомагає зберегти яскравість вибраного режиму до тих пір, поки для цього вистачає заряду акумуляторів, що залишився. Тобто, ліхтар не стає поступово менш яскравим, а світить із заданими характеристиками весь час. Якщо ж заряду недостатньо, він самостійно перемикається в наступний режим. Крім того, для цього ліхтаря використали справжній захист від перегріву. Вона автоматично знижує яскравість ліхтаря при досягненні критичної температури, щоб він міг охолонути. Справа в тому, що у більшості ліхтарів Fenix ​​це перемикання відбувається після закінчення певного періоду часу. А в цьому випадку ліхтар справді реагує на температуру. Це означає, що, наприклад, у холодну пору року він працюватиме з максимальною яскравістю довше. У принципі, Fenix ​​гарантує п'ять років на свої ліхтарі. А це означає, що в їх якості він справді впевнений.

Тепер на черзі корпус ліхтаря. Він повністю алюмінієвий із якісним жорстким анодуванням поверхні. Подряпати це покриття, звичайно, можна, але чи варто? За звичайних умов експлуатації анодування добре тримається і не облазить. Тим більше, що ліхтар продається разом із чохлом, у якому й рекомендується його зберігати. Форма батарейного відсіку трохи плоска. З одного боку, ліхтар такої форми легше міцно тримати у руках. А з іншого — паралельне розміщення батарейок робить Fenix ​​TK35UE (2015) компактнішим. На бічних поверхнях передбачені рельєфні виступи, що зменшують ковзання ліхтаря в руках, коли ви використовуєте його, не знімаючи рукавички. Характерно, що до хвоста ліхтар стає трохи ширшим: ще один фактор для його міцного захоплення. Пара канавок навколо голови ліхтаря покликані покращити тепловіддачу в процесі роботи ліхтаря. Скло, що захищає рефлектор і світлодіод - загартоване, з напиленням, що зменшує світловтрати. Додатково від пошкоджень його захищає кромка металевого корпусу. У хвості є невеликий отвір, в який можна просмикнути темляк.

Саме в хвості розташовуються і кнопки для керування роботою ліхтаря. Їх дві. Велика фактурна кнопка потрібна, щоб увімкнути та вимикати  Fenix ​​TK35UE (2015). Це кнопка зворотного ходу, тому її можна натиснути до половини, щоб світло увімкнулося миттєво з великою яскравістю, або ж до клацання, щоб увімкнути ліхтар у звичайному режимі постійного освітлення. До речі, він увімкнеться в режимі, який ви використовували безпосередньо перед вимкненням (інтелектуальна пам'ять ліхтаря). Друга кнопка трохи менша. Вона відповідає за вибір потрібного режиму освітлення. Кожне коротке клацання цієї кнопки змінює рівень яскравості в порядку зростання. Щоб увімкнути стробоскоп, потрібно тримати кнопку затиснутою одну секунду, а якщо потрібен режим SOS, то три секунди.

Важливо, що ліхтар повністю гідроізольований. Всередину вода не потрапить ні під час дощу чи снігу, ні навіть за повного занурення під воду. Єдине, що потрібно дотримуватися допустимої глибини — два метри і не тримати ліхтар під водою довше за півгодини.

Кому ж підійде ліхтар Fenix ​​TK35UE (2015)? Насамперед, він знадобиться охоронцям, рятувальникам та працівникам різних служб, які працюють просто неба. За допомогою такого потужного ліхтаря набагато легше провести огляд вантажу або оглянути велику територію складу. Втім, можна використовувати його і в туристичних цілях чи будь-яких інших, коли необхідно яскраве освітлення великого простору, компактні розміри ліхтаря, можливість використовувати найпоширеніші елементи живлення.

Купити ліхтар Fenix ​​TK35UE (2015) в Україні