Як і деякі інші моделі ліхтарів Fenix, Е20 в 2015 році також зазнав певних перетворень. Давайте розберемося, що змінили в ньому виробники, і чим нинішня редакція краща за попередню.

Хоча в Е20 (2015) використовується той самий світлодіод марки Cree XP-E2, його світловіддача збільшилася ще на 15 люмен порівняно з попередньою модифікацією. Тепер користувачам є 265 люмен світла. Кількість режимів також побільшало, завдяки чому власнику ліхтаря легше вибрати відповідний варіант для тієї чи іншої ситуації. Тепер таких варіантів чотири: 265 люмен у режимі Turbo, 95 у режимі High, 35 – у Mid та 8 – у Low. Як бачимо, яскравість змінилася буквально в кожному режимі, збільшивши доступний діапазон. Так, не тільки турборежім став яскравішим, а й режим Low – ще економнішим. А ось проміжних щаблів у цій редакції одразу два. Крім того, разом з яскравістю збільшилася і відстань, на яку поширюється світло ліхтаря. Замість 208 м дистанція освітлення у E20 (редакція 2015) стала 210 м.

Ліхтар, як і раніше, працює на двох елементах живлення типорозміру АА. Виробники радять використовувати нікель-металгідридні акумулятори, які можна перезаряджати сотні разів без суттєвого зниження ємності. Але допустимо і використання хороших алкалайнових батарейок. На одних і тих же елементах E20 2015 працює трохи менш тривало, ніж модель 2014 року. Це, знову ж таки, пов'язане з яскравістю ліхтаря. Однак ця різниця не така істотна, особливо в яскравому режимі. Максимальний час роботи нового ліхтаря становить 75 годин.

Зовні Fenix ​​Е20 (2015) теж відрізняється від попередньої моделі. Корпус став коротшим на 6 мм, на 0,5 мм вже в діаметрі голови та на 5 мм — у діаметрі решти. Крім того, ліхтар втратив у вазі 4 р. З деталей головної частини автори ліхтаря прибрали ромбоподібну накатку, залишивши її тільки в області відсіку батареї, де вона служить для усунення ковзання ліхтаря в долоні. Зате на голові Е20 з'явилися ребра, що охолоджують, які допомагають позбутися зайвого тепла під час роботи світлодіода.

Загалом, не можна сказати, що модифікації ліхтаря були глобальними, проте в 2015 році він все ж таки став яскравішим і пропонує більш гнучку систему вибору яскравості залежно від потреб користувачів. Дизайн корпусу також став більш сучасним та компактним.

І ще трохи подробиць про ліхтарі Fenix ​​Е20 (2015) для тих, хто не знайомий з попередньою версією. Ліхтар керується лише однією кнопкою в торці корпусу. Усі режими у ньому перемикаються послідовно. Причому останній активний перед вимкненням, ліхтар запам'ятає, щоб активувати його відразу після наступного включення. Також у даній моделі використовуються механізми захисту від переполюсування при встановленні акумуляторів та стабілізації яскравості освітлення.

Корпус Fenix ​​Е20 (2015) виконаний з покритого анодуванням алюмінію. Він захищає ліхтар не тільки від ударів та інших механічних пошкоджень, але й від води, оскільки водонепроникність оболонки відповідає найсуворішому стандарту IPX-8.

Підбиваючи підсумок, варто сказати, що Fenix ​​Е20-2015 року вийшов компактним, яскравим, міцним. Він підходить для використання у будь-яких поїздках на природу: риболовля, кемпінг, пікнік, турпохід. Завдяки тому ліхтар працює на поширених за форматом акумуляторах і батарейках, його можна використовувати на дачі і в будь-яких подорожах. Так що модель вийшла зручною, практичною та цілком привабливою для покупців.

Купити ліхтар Fenix ​​E20 (2015) в Україні