Якщо коротко, то Firebird F7551 - це по-справжньому оригінальний складаний ніж, який має не тільки незвичайний дизайн, а й гарну ергономіку та надійність, що дозволяє використовувати його для вирішення найрізноманітніших завдань.

Однак, щоб оцінити всі переваги даної моделі подібного опису явно буде недостатньо. Тому ми підготували невеликий огляд з розбором усіх нюансів даної моделі.

Комплектація

Ніж Firebird F7551 надається у фірмовій картонній коробці. Крім самого ножа в коробці, користувач також зможе знайти чохол для транспортування, виконаний з нейлону. В даному випадку чохол м'який на дотик і виконаний з більш міцної тканини, ніж варіанти, якими раніше були укомплектовані ножі Ganzo, наприклад, G712.

Клинок

Леза цієї моделі має досить великі габарити і була виконана у формі Sheepfoot, що в поєднанні з гладкою заточкою ріжучої кромки дозволяє з максимальним комфортом різати щось або навіть рубати. А за рахунок товщини обуха 3,3 мм і застосування сталі марки 440C, лезо цього ножа здатне витримати досить серйозні навантаження.

Зовнішньо, клинок моделі Firebird F7551 схожий на лезо Секача, що повністю відображає характер робіт для яких призначений цей ніж. Єдиним недоліком такої форми є практично повна неможливість що-небудь проколоти кінчиком клинка. " style="display: block; margin: auto;" rel="display: block; margin: auto;">

Поверхня леза Firebird F7551 оброблена методом сатинування, таким чином вдається приховати дрібні потертості та подряпини, що виникають при експлуатації. На сонці клинок, як і раніше, бликує, хоч і не так сильно як при «дзеркальному» поліруванні.

Цей ніж проводиться під брендом Firebird, про що свідчить фірмовий логотип, нанесений на поверхню клинка лазерним гравіюванням. Однак, з іншого боку леза є згадка про компанію Ganzo. Звідси у багатьох постає питання, чий же це ніж? Тут варто зробити невеликий відступ і трохи дати раду історії компанії. Спочатку всі ножі та мультитули робилися тільки під брендом Ganzo (знайомий багатьом логотип з невеликим молотком і гайкою). Дещо пізніше, було вирішено зробити ребрендинг і таким чином була створена фірма Firebird. На перший погляд, нічого не змінилося, проте, зі зміною назви також було покращено якість виготовлення, що особливо помітно за новинками цього бренду.

Леза встановлена ​​точно по центру і не «відходить» в одну зі сторін як у складеному, так і у відкритому вигляді.

Виймається клинок за допомогою двостороннього шпенька, пофарбованого в синій колір. Отвір на мечі виконує суто декоративну функцію і не призначений для відкриття леза.

На обусі є велика насічка, що дозволяє більш впевнено тримати ніж у руці.

Рукояти

У відкритому вигляді насічка на обусі доповнюється насічками на лайнерах рукояті, що позитивно позначається на надійності хвата. До речі, цьому також сприяють ергономічна форма рукояті та чіпкі накладки з G10, поверхня яких стилізована під карбон і відчувається в руці як шорстка. Множинні глибокі виїмки не тільки виконують декоративну функцію, а роблять хват більш надійним.

На сьогоднішній день, модель Firebird F7551 представлена ​​з накладками з G10 оранжевого, чорного та зеленого кольору та карбоновими плашками (має назву F7551-CF).

В основі ручка лежать сталеві лайнери, що забезпечують відмінну жорсткість конструкції. Для того, щоб зробити ніж максимально легким, виробник зробив у лайнерах спеціальні отвори. Добре, що це рішення нітрохи не позначилося на міцності ножа.

Ближче до обуха рукояті розташований отвір для установки темляка та місце для встановлення комплектної кліпси, виконаної з нержавіючої сталі.

Масивний бекспейсер, виконаний з G10 і пофарбований накладками робить конструкцію ножа міцніше і за рахунок глибоких насічок забезпечує більш впевнений хват.

Замок

Фіксація клинка у відкритому положенні здійснюється за допомогою замка Axis-lock. У виконанні даної моделі він має досить плавний хід і дозволяє швидко відкрити та надійно зафіксувати лезо навіть однією рукою, що буде корисно під час виконання будь-яких робіт. Складається ніж Firebird F7551 також плавно та швидко.

Єдиним нюансом даного механізму є сприйнятливість до забруднень. Тому рекомендується своєчасно чистити ніж та не допускати сильного засмічення. В іншому ж він практично нічим не поступається таким механізмам як Liner-lock, залишаючись при цьому одним з найзручніших замків у плані управління.

Підсумки

Firebird — це крок уперед, порівняно з ранньою продукцією бренду Ganzo. І модель F7551 хороший тому приклад, адже представлений ніж має не тільки прекрасну ергономікою та відмінною якістю збірки, а й стильним дизайном, який напевно багатьом припаде до душі.