Невеликий складний ніж Firebird FB7621 стане вірним «помічником» у повсякденному житті або під час походу. Хоча ця модель має порівняно невеликі габарити, вона чудово справляється з широким списком завдань, в який входить не тільки робота з різними продуктами, а й підготовка гілок для багаття і т.п.

Однією з найголовніших «фішок» даного ножа, окрім дизайну, є чудова якість роботи, зумовлена ​​використанням першокласних матеріалів, продуманістю конструкції та підгонкою всіх комплектуючих один до одного.

Для того, щоб детальніше ознайомитися з усіма перевагами, які має модель Firebird FB7621, пропонуємо вам ознайомитися з даним оглядом.

Комплектація

Складаний ніж Firebird FB7621 надається користувачеві в оригінальній картонній упаковці, виконаній у темних тонах. У комплекті з ножем користувач також виявить нейлоновий чохол із гладкою поверхнею. За суб'єктивними відчуттями, він більш міцний і зносостійкий, ніж ті чохли, які надавати раніше з ножами Ganzo, наприклад, з моделлю G732.

Дизайн

Ніж має досить яскравий дизайн, особливо у виконанні з оранжевими накладками. Клинок має «класичну» форму і на одну з його сторін лазерним гравіюванням нанесено логотип Firebird. З іншого боку леза відзначено назву моделі, марка використовуваної сталі та згадку про компанію Ganzo (назва до ребрендингу).

Оригінальним рішенням у даній моделі є не лише симетричні наскрізні отвори в рукояті та її незграбні форми, а й наявність яскравого бекспейсера, що виконує за сумісництвом функцію пристосування для кріплення темляка. Залежно від варіацій накладок, бекспейсер матиме той чи інший колір, який відрізняється від рукояті. Таким чином, дизайнерам моделі Firebird FB7621 вдалося створити дійсно яскравий ніж, що запам'ятовується.

Клинок

Клинок має довжину 8,9 см, товщину у обуха 3,5 мм і був виконаний у формі Drop-point, а також має гладке заточування ріжучої кромки. Таке компонування дозволяє застосовувати ніж для найрізноманітніших робіт, де можуть знадобитися колючі або ріжучі дії. Єдиним нюансом подібної конструкції леза можна назвати «крихкість» кінчика клинка.

Леза моделі Firebird FB7621 має хороший запас міцності і довго залишається гострим, навіть при роботі з твердими матеріалами. Це зумовлено застосуванням сталі марки 440C і загартуванням до рівня ~58 HRC.

Вилучення клинка проводиться досить просто. Для цього можна використовувати як двосторонній шпенек, так і інерційний спосіб (відтягнути важіль управління замком і зробити невеликий помах у напрямку вниз від себе). Варто відзначити, що меч має дуже плавний хід, завдяки чому ніж відкривається практично моментально, без докладання значних зусиль.

Замок

Як було сказано раніше, меч фіксується замком Axis-lock. У виконанні моделі він легко керуємо навіть однією рукою, однак випадково відкрити ніж практично неможливо. За міцністю його можна порівняти з Liner-lock або подібним механізмом. Але, як і будь-який інший штифтовий механізм, застосовуваний замок сприйнятливий до забруднень. З іншого боку, дана модель позиціонується виробником як універсальний EDC-ніж (для повсякденного носіння), що передбачає використання ножа у міських умовах та своєчасний догляд за ним.

Ключовою перевагою замку Axis-lock є можливість керування як правою, так і лівою рукою.

Рукояти

Рукоятка ножа Firebird FB7621, як і у випадку з більшістю інших ножів даного виробника складається з міцних металевих лайнерів та пари чіпких накладок із G10. На сьогоднішній день представлений ніж доступний з накладками чорного, зеленого та оранжевого кольору. Також ця модель ножа доступна і з карбновою рукояттю (маркування: FB7621-CF).

Отвори - наскрізні. Є не тільки частиною дизайну, а й дозволяють зменшити загальну вагу та зробити ніж більш збалансованим у плані ергономіки.

Бекспейсер є досить масивною пластиною з G10 з виступаючою частиною в торці рукояті, в якій є отвір для встановлення страхувального темляка. Ця деталь може бути пофарбована в оранжевий, жовтий або синій колір (залежно від кольору накладок).

До однієї зі сторін рукояті кріпиться металева кліпса. При закріпленні ножа на кишені, невелика його частина все ж таки буде «виглядати», однак, він гарантовано не випаде під час руху.

Підсумки

Firebird FB7621 з повною впевненістю можна назвати універсальним складним ножем, що підходить для повсякденного носіння в міських умовах. Цьому сприяють як зручна рукоять та лаконічний дизайн, так і міцний клинок та плавність відкриття ножа.