Як би ви не ставилися до компанії Ganzo, але її дії на ринку виглядають цілком послідовними. Вона вийшла на ринок всього з десятком простеньких моделей, дизайн яких був запозичений у найбільш відомих марок. Там компанія відпрацювала технологічні процеси, матеріали. Після чого почала випуск нових ножів.


Деякі з цих нових моделей не можна назвати чимось унікальним на ринку: недорогі сталі, перевірені дизайнерські рішення. Однак у комбінації це дало дуже приємний результат – доступні недорогі ножі із дизайном іменитих брендів. При цьому, такі ножі не можна назвати "клонами" або "копіями", оскільки це самостійна модель компанії, що зовні нагадує інший ніж.

Чому я це все написав? Модель G729 - це дизайнерська копія Para-Military 2 від Spyderco. Відмінності тут спостерігаються у матеріалах і, головне, – у замку ножа. Як завжди, почнемо по порядку.

Комплект поставки ножа звичайний. Трохи змінилася коробочка. У комплекті - гарантійка, ніж, тканинний мішечок. _IMG0027.jpg">

У модельному ряду є 4 колірні рішення: помаранчевий (G729-OR), зелений (G729-GR), піксельний камуфляж (G729-CA), чорний (G729-BK).

Є ще варіант з рельєфною рукояткою, який маркується як G7291-хх. На фото - варіант із чорною рельєфною рукояттю.

Довжина складеного ножа - 12 см. Товщина рукояті - десь 1,4 см. Довжина кліпси - 5,5 см. Довжина клинка від рукояті до кінчика - 8,9 см , а ріжучої кромки - близько 8 см. Обух ножа - 0,3 см.

Матеріал клинка - 440-а нержавіюча сталь. Вона вже давно використовується компанією і добре зарекомендувала себе. Сталь непогано тримає заточування, не кришиться, досить легко правиться.

Конструктивно тут використані ті самі матеріали, що і в інших моделях. Накладки на ручку - зі склопластику. На осі клинка стоять 2 шайби, але вони різні: одна – з фторопласту, а друга – латунна. Кліпса може встановлюватися на ручку з 2-х сторін.

Геометрія клинка симетрична - тут компанія постаралася. Заточка з коробки дуже хороша, краще навіть ніж копія "щура".

Замок у ножі "axis". Причепитися тут нема до чого: плавно ходить, добре фіксує клинок. На обусі клинка є насічка для упору великого пальця, але я не назвав би її дуже чіпкою. У оригінального парамілітарі на п'яті клинка також є насічка для упору вказівного пальця, але її немає.

Рукати ножа зручна і добре лягає в руку. Одноруке відкриття клинка не викликає проблем. Але, як і з будь-яким ножем, не слід ним балуватися - заточення "кусуча".

У порівнянні з іншими моделями, ніж виділяється за рахунок отвору для однорукого відкриття.

Дело на фото - Byrd Cara Cara 2, посередині - G720.

Можна вигадувати ножу мінуси, шукати недоліки, але якщо подивитися ціну Para-Military 2 від Spyderco - більше 4000 грн, то на них можна заплющити очі. Хоча я назвав би мінусом тонкий кінчик клинка і, як наслідок, їм особливо не поколупаєш тверді матеріали.

Так само найближчим часом мають з'явитися й інші моделі, які відрізняються дизайном та замком.

Купити ніж Ganzo G729 в ​​Україні

Купити ніж Ganzo G7291 в Україні