Ніж Enlan EL-06 був обраний як практичний варіант для подорожей на природу. Він складний, гладко заточений, досить великий, щоб застосовуватися у більшості типових ситуацій, але при цьому легко вміщується у кишені штанів. В той же час, цей ніж виглядає стильно і благородно і відразу ж до себе має. 

Почнемо із загальних характеристик. Ніж зроблений складним, що вже робить його привабливим для рибалки чи туриста. Він міцний, акуратно виглядає, вселяє впевненість, що дійсно зможе служити довго навіть у тих випадках, якщо служитиме основним робочим інструментом і в кухонно-бутербродних цілях, і для виконання тих чи інших підсобних робіт.

Докладніше про клинок ножа. На лезі чітко видно маркування 9Cr13MoV. Це означає, що зроблений він з нержавіючої сталі, легованої хромом і ванадієм. Цей сплав відомий агресивним різом та стійкістю заточування. Для особливо грубих робіт він не підійде, але з більшістю звичайних для рибалки завдань упорається без запитань.

Довжина клинка становить 92 мм. Його форма класична – drop-point. Лезо зроблено цілком гладко заточеним. Ріже ніж добре вже з коробки, але при бажанні можна ще довести його будь-якою кишеньковою точилкою. Щоб відкрити ніж, достатньо скористатися шпеньком, прикрученим до леза з лівого боку. Такий ніж зручно відкривати правшам однією рукою. Про шульги виробники так не подбали, адже шпенек – односторонній. Але Enlan EL-06 легко відкривається і двома руками.

Обробка леза також досить стандартна - сатинування. Зате цей варіант максимально полегшує догляд за ножем, адже на ньому не залишаються такі помітні, як на дзеркально відполірованому металі, відбитки, а дрібні подряпини не видно.

Рукоятка Enlan EL-06 зроблена з G10, що набув великого поширення. Це міцний і дуже стійкий до різноманітних зовнішніх дій матеріал. Він легко обробляється, а тому рукоятка зроблена дуже акуратною, з гладкими кутами та зрізами. Її форма чудово лягає у долоню. Поверхня ручки повністю покрита дрібними рельєфними квадратиками, за рахунок чого вона не слизька. Якщо подивитися на ніж зверху, видно сталеві платівки, до яких прикручені накладки. Вони надають великої міцності складаному ножу. Тримаються накладки за рахунок осьового болта та трьох додаткових меншого розміру. Усі вони зберегли природний металевий колір.

Звичайно, є невеликий отвір під темляк. У цій моделі воно кругле і не особливо впадає у вічі. З однієї зі сторін прикручена кліпса, щоб ножа можна було фіксувати в кишені. Вона тримається ще трьома болтами. Альтернатив розташування кліпси Enlan EL-06 немає.

Замок для ножа – Liner Lock. Його легко розглянути, якщо перевернути ножа ріжучою кромкою догори. Замок чудово заходить під п'яту і не дасть лезу скластися, коли цього не треба.

Що можна сказати про ножа загалом? Недоліків у нього по ходу проби на природі не виявилося. Ніж виявився спочатку вже гострим , Чудово впорався з нарізкою продуктів на обід, допоміг розрізати пару невеликих мотузок і взагалі протягом дня залишався під рукою. У нього досить велике лезо із практичним шліфуванням, так що за стан клинка після роботи переживати не доводиться. Рукоятка зручна: не тисне і не ковзає. Замок повністю заходить під клинкову пластину. Це справжній робочий інструмент, який можна використати всюди. Водночас його стиль дуже стриманий. Здавалося б, він нічим не примітний, але так і виглядає класика.