Торгова марка Gerber бере початок у 1939 році, коли засновник виробництва Джозеф Гербер ухвалив рішення про випуск ножової продукції. Компанія швидко набирала обертів, навіть представила свою власну розробку. Мова про ArmorHide – зносостійке покриття для ручок ножів. З часом технологія змогла виправдати себе. Досвід виробництва ножів був успішним, і в результаті фірма приходить до закономірного кроку – виробництва мультитулів.


Мультитули в наш час уже не нагадують ті потужні, грубі інструменти, які з'явилися на старті розробки цієї продукції. Сьогодні це насамперед компактні, витончені, дуже зручні, дуже привабливі зовні та різноманітні вироби. Багато компаній зайнялися випуском мультиінструментів. Це вигідно та перспективно, і в побуті моделі завжди знаходять застосування. Практичні помічники завойовують дедалі більшу аудиторію шанувальників.

Рибальські мультитули – сегмент товарів, призначений для полегшення життя любителів риболовлі. Багато рибалок стикалися з ситуацією, коли безпосередньо на водоймі потрібно провести будь-які процедури з налаштування або переробки оснастки. При цьому необхідних інструментів під рукою не виявляється. Або ж трапляються випадки, коли ніби й готувалися заздалегідь, але щось пішло не так. При такому розкладі мультитул – найкраще вирішення проблеми. До того ж це маленький інструмент, він ніколи не завадить і не завдасть незручностей, будучи завжди під рукою.

Що таке мультитули для рибалок? Це пристрої, в які можуть входити вироби:

  • ніж;
  • плоскогубці;
  • різного роду пилки;
  • ліхтар;
  • викрутки;
  • ножиці;
  • напильник;
  • шило;
  • щопор та інші.

Кожна конкретна модель містить різні інструменти. Мультитули потрібні на вирішення багатьох практичних завдань. Наприклад, коли потрібно виконати дрібні операції з настроювання снастей. Також вони потрібні для невеликого ремонту. Інша сфера застосування – заточення гачків, що затупилися, розбір котушки, виконання проколів та інші процедури. Звичайно, без чого не обходиться жоден похід на природу, так це приготування їжі. Кулінарні заняття в польових умовах можуть вимагати застосування мультитула. Потрібно витягти гачок із пащі спійманого видобутку – і тут знову на допомогу приходить ефективний мультитул для риболовлі.

Мультитули компанії Gerber відрізняються формою, характеристиками, цільовим використанням. Здебільшого, вони створюються з урахуванням плоскогубців. Що стосується габаритів, то всі вироби поділяються на два види – складні та повнорозмірні. Повнорозмірні моделі підходять для автомобілістів, які мають достатнє місце для зберігання великих інструментів. Крім того, подібні екземпляри також застосовуються в тих випадках, коли необхідно використовувати потужне пристосування. Компактні складні варіанти користуються великою популярністю у туристів та всіх любителів відпочинку на природі. Вони невеликі, легкі, не займуть багато місця в рюкзаку, при цьому дозволять виконати найпростіші операції. Один мультитул здатний вмістити у собі 10 і більше функцій.

Також під брендом Gerber випускаються ультракомпактні мультитули-брелоки. Маленькі інструменти схожі на декоративні елементи, але з успіхом можуть виконати низку необхідних процедур. У складі такого мультитула можуть бути викрутки, ліхтарі, шестигранні ключі, пляшки. Ще одна цікава серія, Gerber Bear Grylls, включає вироби для застосування в надзвичайних випадках. Це дуже легкі та міцні, надійні екземпляри. Вони дозволяють вибратися зі складної ситуації.

Нижче ми розглянемо низку новинок, корисних для застосування на риболовлі. Рибальські мультитули допоможуть вам почуватися впевненіше у складній чи непередбаченій ситуації, а також заощадять час та зусилля.

Плоскогубці Gerber Magniplier 7.5" 30-001442DIP

Витончені, функціональні, високоякісні плоскогубці Gerber Magniplier 7.5" 32-00 допоможуть на риболовлі Вони будуть доречні, коли потрібно витягти гачок, що застряг у роті у риби.Вага плоскогубців 170 грам, довжина - 19 сантиметрів.Для того, щоб діставати гачок було зручніше, вісь губок плоскогубців трохи зміщена. , рибалка добре бачить зону з гачком і може точно його схопити.Рифена внутрішня поверхня губок забезпечує надійний хват.В тому випадку, коли треба обрізати волосінь, достатньо використовувати кусачки з однієї з бічних сторін. навантаження, причому, леза кусачок потім можна замінити на нові.Плоскогубці пружні, можуть самі розкриватися.

Коли немає потреби у використанні інструменту, його легко заблокувати. Для цього передбачено замок. Ручка екземпляра виготовлена ​​із застосуванням сплаву алюмінію. Міцна та зносостійка. До того ж дуже ергономічна, що робить експлуатацію інструменту легкою та безпечною. На кінцях ручок виробники передбачили отвори для темляка. Темляк необхідний у тому, що власник міг спокійно закріпити модель на ремені чи сумці. Нейлоновий чохол у комплекті може бути закріплений на ремені за допомогою петлі на його зворотній стороні. Надійний мультитул для риболовлі має довічну гарантію.

Ножиці Gerber Neat Freak BraidedLineCutters

Ножиці Gerber Neat Freak-Braided Line Cutters - ще один вид інструментів, без яких не може обійтися успішна рибалка. Дуже міцна модель захищена від корозії. Має додаткові функції. Зокрема, це функція обтискних кліщів. Крім того, модель оснащена невеликою, але зручною відкривалкою для пляшок. А щоб ножиці було ще комфортніше використовувати на риболовлі, в їхній ручці передбачено кільце під карабін або темляк.

Конструкція виробу – Full tang. Це означає, що у ножицях передбачили цільну металеву пластину для лез та ручок. Такі ножиці витримують значно більше навантаження, ніж те, яке виносять моделі з комбінованих матеріалів. Пластикові ручки ножиць виконані із зручністю для власника. Таким чином, ви зможете легко утримувати інструмент, не відчуваючи дискомфорту, і без перешкод використовувати його. Два леза ножиць дуже точно підігнані одна до одної та рухаються без люфту. У них мікросерейторне заточення, що дозволяє легко перерізати рибальську волосінь, відрізати плавці під час оброблення улову.

Вага виробу 90 грам, довжина становить 16 сантиметрів.

Ножиці Gerber Processor Take-A-Part Shears

Ножиці Gerber Processor Take-A-Part Shears - легко допоможе почистити рибу, видалити луску, випатрати улов і порізати на фрагменти. Кожну половину ножиць ви можете застосовувати як самостійне пристосування. Повна довжина моделі сягає 25 сантиметрів. Металеві деталі виготовлені із застосуванням нержавіючої сталі. Отже, ножиці не бояться води. Марка стала невідомою, але будьте впевнені, що це дуже надійний сплав. Недаремно на мультитул виробники дають довічну гарантію.

На зовнішній стороні одного з лез зроблено спеціальне насічення. Вона призначається для чищення луски. Також тут є виїмка-гачок. Вона допомагає розрізати черево спійманої риби. Також модель поєднує у собі функцію відкривалки. Ручки з прогумованого матеріалу не будуть ковзати в руках, навіть коли намочаться. Є отвір для темляка. Ножиці можна закріпити на ремені або кишені, а можете зафіксувати їх у човні.

Пластикові захисні піхви входять до комплектації виробу. Вага виробу становить 202 грами.

Мультитул Gerber Multi-Plier 600 Pro Scout 07564

Рибальський мультитул Gerber Multi-Plier 600 Pro Scout 07564 повнорозмірний. Загальна кількість функцій – 11. Виріб включає:

  • викрутку;
  • кусачки;
  • ніж;
  • консервний ніж;
  • лінійку;
  • напильник;
  • ножиці;
  • пилку по металу;
  • гострогубці.

На ручках інструмента нанесені поділки лінійки. Спеціальні накладки допомагають з великим комфортом утримувати мультитул під час роботи. Всі деталі пристрою зроблені з корозійностійкої сталі. Щоб використовувати мультитул було безпечно, розробники передбачили засувку SAF-T PLUS. Зручна модель для роботи вдома та в подорожах.

Мультитул Gerber Center-Drive Multi-Tool

Рибальський мультитул Gerber Center-Drive Multi-Tool , 30-001193, що підходить для здійснення різних робіт з ремонту. Він ідеально впишеться як у домашню, так і професійну майстерню. В наявності 14 функцій. Виріб включає:

  • плоскогубці;
  • кусачки;
  • ніж;
  • ніж для консервів;
  • гвоздодер;
  • лінійка;
  • напильник;
  • утримувач для біт;
  • гострогубці.

Клинок із корозійностійкої сталі. Марка металевого металу – 420HC. Вага виробу становить 255 г.

Мультитули для рибалок знадобляться вам у багатьох життєвих ситуаціях. Вони ефективні, ергономічні, безпечні у застосуванні, надійні та полегшують стандартні завдання рибалки. Рибальські мультитули від Gerber – запорука приємного та продуктивного відпочинку.