Механічна точила Work Sharp Angle Set із вбудованими магнітами

У другій половині 2019 року американський виробник Work Sharp анонсував випуск нового виробу, яким стала механічна точила Work Sharp Angle Set. Крім не типової форми у вигляді перевернутої літери V модель отримала цікаве доповнення - кількох потужних магнітів в основі конструкції, які відповідають за регулювання кута заточування.

Що з цього вийшло – читайте наш огляд Work Sharp wsbchags.

Перше знайомство

Точилка для ножів Angle Set є компактним аксесуаром для роботи з інструментами різного типу. Вона практично не має обмежень у розмірі та типі виробу, що заточується: туристичний або EDC-клинок, кухарський ніж або похідна сокира – все це сумісне з заточною системою, якщо правильно підібрати потрібний кут.

Модель поставляється в міцному кейсі із пластмаси, куди складаються всі складові. Кришки кейсу відкриваються, подібно до книги, і фіксуються в закритому положенні за допомогою маленької клямки. Цей елемент – мабуть, єдиний недолік виробу. Його легко зламати при надмірному тиску на пластик або падінні кейсу з невеликої висоти, тому система вимагає обережності у зберіганні та транспортуванні.

Ножеточка Work Sharp Angle Set йде в комплекті з усіма необхідними аксесуарами:

  • кілька алмазних каменів з різною зернистістю;
  • мініатюрний керамічний стрижень;
  • інструкція.

Для фіксації тристороннє алмазне каміння мають металеві пластини, які кріпляться за допомогою магнітів до основи конструкції. Магніти досить потужні, щоб міцно утримувати алмаз під час роботи, і при цьому не потребують великих зусиль для зняття абразивів.

Набір абразивних каменів

Кожен із двох алмазних каменів оснащений трьома поверхнями для заточування з великою та середньою зернистістю. Сторони не мають розпізнавальних знаків, тому користувачеві доведеться навчитися розпізнавати їх візуально та на дотик. Також є третій камінь з кераміки, який призначений для фінального доведення клинка. За своїм досвідом роботи з ножами різного призначення та твердості сталі, як Ganzo, Ruike, Mora та інші, ми можемо гарантувати, що наявний діапазон зернистостей є надійною основою для вирішення більшості завдань із заточування, які можуть виникнути в домашніх умовах.

Після фіксації на основі алмазного каміння може обертатися, щоб користувач вільно встановлював положення абразиву відповідно до індивідуальних уподобань.

Поверхня з великою зернистістю підходить для відновлення гостроти сильно затупленого сталевого клинка. Але в більшості випадків, щоб заточити лезо кухонного ножа, достатньо алмазу середньої зернистості та керамічного стрижня.

Доступні кути заточування

Головною перевагою моделі є можливість вибору необхідного кута заточування: 15°, 17,5°, 20°, 22,5° та 25°. Ця особливість дозволяє точити інструменти різного типу – від японських кухонних ножів до потужних мечів для виживання.

Виставлення кута відбувається за допомогою установки абразивів у конкретний слот. Усього точилка Work Sharp wsbchags має шість контактних точок – по три з кожної сторони. Їхнє комбінування дозволяє встановлювати потрібні кути від 15 до 25 градусів з кроком 2.5 градуси. Чітке маркування полегшує налаштування, що робить пристрій інтуїтивно зрозумілим навіть для новачка, у якого система стане першою в колекції.

Якщо встановлення абразивів та обробка ножового клинка викликає питання, в комплекті є докладна інструкція. Однак конструкція настільки інтуїтивно проста, що посібник користувача навряд чи знадобиться.

Загальні враження

Ножеточка Work Sharp Angle Set – простий та ефективний аксесуар для основних інструментів. Її універсальність, інтуїтивно зрозуміле використання і портативність сподобається як досвідченому ножаману, так і користувачу, що починає. Широкі можливості регулювання кута заточування – головна перевага моделі, яку можна зустріти не в кожній механічній точилці. При цьому магнітна фіксація підвищує зручність та полегшує експлуатацію пристрою.

Якщо є сумнів про покупку точилки Work Sharp – відгуки про неї говорять самі за себе. Портативний пластиковий корпус дозволяє носити виріб із собою, якщо потрібна точилка на пікніку або наметовому таборі, або возити точилку з собою в бардачку автомобіля. Модель також підходить для домашнього використання: вона справляється із заточенням кухонних інструментів та займає мінімум місця на полиці.

Ціна на точилку Work Sharp виправдовується безліччю важливих факторів:

  • універсальність використання;
  • включення в набір не тільки точилки, а й ряду базових аксесуарів;
  • якісні матеріали.

Все перераховане не тільки дає змогу ефективно заточити будь-який інструмент, але й гарантує, що пристрій повністю задовольнить базові потреби користувача.

Переваги

  • компактний та портативний кейс;
  • комплект включає ряд предметів для повноцінного заточення;
  • проста конструкція з вбудованими магнітами;
  • широкий вибір кутів заточування;
  • кілька абразивів різної зернистості;
  • тривала гарантія, що становить 25 років.
  • < /ul>

Недоліки

  • крихка засувка, яка з'єднує кришки кейсу;
  • ціна вища за середню.

Поки немає коментарів, ви можете бути першим.

Допоможіть іншим користувачам з вибором - будьте першими, хто поділиться своєю думкою про цей пост.