Якщо раніше засоби самооборони призначалися для використання виключно працівниками правоохоронних органів та служби охорони, то сьогодні дані інструменти потрібні серед серед пересічних громадян, які турбуються про свою безпеку. Прагнення захистити себе та своїх близьких у разі небезпеки, що загрожує, — це обґрунтоване бажання, яке не можна відкладати на потім. Тому важливо визначитися з відповідним засобом самозахисту.


  1. Газовий балончик. Один із найдешевших коштів, для використання якого не потрібно жодних дозвільних документів. Балончик має компактні розміри і може бути швидко використаний у критичній ситуації, проте малоефективний проти двох і більше людей. Крім того, є великий ризик самопопадання через неможливість контролю газу, що випускається з балона.
  2. Електрошокер. Насамперед, цей виріб має потужний психологічний ефект: сам звук увімкненого електрошокера вже здатний злякати супротивника. Однак використовувати цей засіб захисту може бути небезпечним, оскільки струм здатний призвести до смерті нападаючого, якщо він має, наприклад, проблеми з серцем.
  3. Ніж чи вогнепальна зброя. Застосування будь-якої подібної зброї заборонено на законодавчому рівні, оскільки несе загрозу здоров'ю та життю людини.
  4. Телескопічний кийок. Компактний інструмент, який повністю контролюється користувачем, а отже, має мінімальний ризик нанесення тяжких травм нападнику. У сукупності з базовими знаннями про прийоми самозахисту телескопічна палиця допомагає користувачеві швидко та ефективно знешкодити недоброзичливця без ризику перевищення заходів самооборони.

З усіх вищезазначених засобів для самозахисту найбільш простим та ефективним інструментом є телескопічна палиця Nextorch Wal Flashlight N19L, яка сьогодні випускається різними виробниками. Одним з найпопулярніших виробів даного типу є телескопічна палиця Nextorch, яка представлена ​​різними моделями, що відрізняються конструкцією та функціональними доповненнями. На їх фоні особливо виділяється новинка - телескопічна палиця Nextorch N19L, яка крім класичної палиці поєднує в собі цікаве доповнення у вигляді ручного ліхтаря.

Телескопічний кийок Nextorch N19L: особливості моделі

Всі телескопічні палиці Nextorch мають схожу конструкцію, яка складається з декількох відділів, що складаються в один одного подібно до телескопа. У відкритому положенні моделі відрізняються довжиною, однак мають ідентичний механізм блокування всередині, який стійко переносить механічні дії під час удару. Але специфіка моделі Nextorch N19L полягає в тому, що, крім своєї основної функції, забезпечувати користувачеві захист вона здатна служити як досить яскраве джерело світла потужністю 410 люменів.

Дубінка Nextorch N19L

Матеріали палиць Nextorch ідентичні для всіх моделей без винятку. Це середньовуглецева сталь 42CrMo та алюмінієвий сплав 7075, які при належній прожарюваності забезпечують зносостійкість усієї конструкції. Модель Nextorch N19L складається з трьох відділів:

  1. Прогумована рукоятка з вбудованим у торцевій частині ліхтарем. Її довжина складає 27 сантиметрів.
  2. Висувається відділення, виготовлене з легованої сталі.
  3. Верхня та найтонша частина, яка оснащена нанокерамічним наконечником для ефективного розбивання скла та інших поверхонь.

Повна довжина кийка у відкритому положенні дорівнює 49 сантиметрам при вазі 350 грам. Це одна з найвагоміших палиць в асортименті бренду, що виправдовується наявністю масивнішої рукояті, що покращує хват виробу, а також потужного ліхтаря в комплектації, про який ми розповімо далі.

Ліхтарик Nextorch N19L

Дубінка з ліхтарем — це не новий винахід, який вже знайшов свого споживача через свою функціональність. Подібно до багатьох ручних ліхтарів на ринку, вбудований ліхтарик Nextorch управляється за допомогою невеликого поворотного кільця. Виріб працює в трьох режимах, у тому числі режимі стробоскопа, якщо потрібно, наприклад, дезорієнтувати противника. Максимальна яскравість ліхтаря – 410 люменів із освітленням дальністю 116 метрів.

Ліхтар живиться від одного акумулятора 14500, що перезаряджається, який вже входить у набір разом з палицею. Місткість акумулятора становить 750 мАг, якої при використанні виробу на мінімальному режимі достатньо безперебійної роботи близько 9 годин.

Однак поряд з ефективністю виріб має ряд нюансів у використанні через наявність ліхтаря. По-перше, незважаючи на стійкість усієї конструкції виробу, небажано піддавати механічним пошкодженням торцеву частину рукояті, де розташований ліхтар. По-друге, Nextorch Wal Flashlight має вологозахист на рівні IPX8, який у звичайних палиць повністю відсутній через непотрібність. Цей показник свідчить про те, що модель можна використовувати під час дощу і навіть не боятися впустити її в калюжу, проте під водою палиця може бути не більше 30 хвилин.

Кому варто купити телескопічну палицю Nextorch N19L?

Модель Nextorch Wal Flashlight поєднує в собі телескопічну палицю та тактичний ліхтар Nextorch, які можна використовувати як окремо, так і одночасно для підвищення ефективності самооборони. Виріб залишається актуальним для поліцейських та охоронців, яким телескопічна палиця необхідна для професійних цілей. Воно також підходить для простих користувачів, які турбуються про свою безпеку та хочуть мати під рукою не лише засіб самозахисту, а й яскравий ліхтар.

Купити телескопічну палицю Nextorch N19L та інші засоби безпеки можна в нашому інтернет-магазині Fonarik.ua. Докладніше ознайомитися зі специфікою конструкції кийка та дізнатися про її можливі застосування можна у відео-огляді Костянтина Ульянова, професійного тренера з прикладного фехтування, а також ножового та паличного бою.

Товари новини: