>

Модель Enlan EW006 – це практичний ніж для рибалки або туриста, сильною стороною якого є його робочі якості. У той же час, цей клинок не позбавлений оригінальності у зовнішньому вигляді, що робить його привабливим не тільки для особистого використання, але і як подарунок друзям. 

Enlan EW006 – досить нова модель молодого ножового бренду. Але вона виглядає нітрохи не гірше за такі визнані ножі, як Ganzo або навіть Cold Steel. Залишається сподіватися, що це не маркетинговий хід, для затвердження на ринку і надалі ножі Enlan залишаться такими ж якісними.

Цей ніж я назвав би саме туристично-рибальським. Він досить стриманий у дизайні, виготовлений із традиційних матеріалів, чия основна риса – надійність. Він має такі розміри, щоб бути універсальним та однаково добре справлятися з різною роботою. Це все видно з першого погляду, а що щодо деталей?

Клинок

Оскільки найважливіша частина будь-якого ножа – це клинок, саме з нього ми і почнемо. Розмір завдовжки становить 85 мм, а товщина – 3,5 мм. Такої довжини ножа достатньо, щоб використовувати його і в процесі приготування похідного обіду, і для різноманітних підсобних робіт. Щодо товщини, можна сказати, що це верхній рівень і такий клинок відрізняється підвищеною міцністю. Він підійде до виконання грубої роботи з твердими матеріалами. У той же час, на особливо тонкі різи не варто розраховувати: ніж явно не для нарізки скибочок філе або помідорів.

Матеріал, що використовується для цього ножа – 8Сr13МoV. Це непогана нержавіюча сталь середнього класу. Вона досить збалансована, зможе витримати недостатній догляд, який найчастіше буває під час заміських поїздок. До того ж, цей сплав – не дорогий, що дозволило отримати ніж даної цінової категорії.

Леза Enlan EW006 зроблено з гострим кінчиком (форма - drop-point ), повністю рівно заточено. Що надає ножу оригінальності, так це колір клинка – темно-сірий, майже чорний, повністю матовий. Хоча подібне забарвлення і не рідкість серед сучасних ножів, все ж таки того, що клинок відразу стає на порядок цікавішим, не відібрати.

Для відкривання ножа служить акуратний фігурний шпенек, зафіксований спеціальним болтом. Сам болт теж виконаний дуже акуратно, що тішить: виробник звернув увагу на деталі. В принципі, таке розташування шпенька набагато зручніше для правшів, але це важливо лише у разі «однорукого» відкривання ножа.

Рукоятка

Ручка зроблена із композитного пластику, названого G10. У моєму випадку вона пофарбована в світлий пісочно-сірий колір. Обидві накладки текстуровані, щоб не ковзати, як додаткові декоративні елементи у них зроблені невеликі скоси ближче до клинка, на яких замість звичайної накатки зроблені поперечні жолобки. Є й невеликий отвір для темляків.

Сама собою форма ручки – зручна, хоча зовні і здається трохи незграбною. З торців накладки також добре підігнані, їх форма повністю повторює контури металевої бази.

Кліпса прикручена до ручки ножа двома невеликими болтами і її розташування не можна змінити. Хіба що відкрутити її зовсім, але використання цього елемента допоможе не втратити ніж, адже вона досить щільно притискає ніж у кишені, тому рекомендую все ж таки кліпсу залишити. Ще три болти плюс осьовий гвинт тримають самі накладки ручки на основі.

Замок

Не вигадуючи нічого нового, ніж Enlan EW006 виробники встановили лінійний замок найпростішого типу - Liner lock. І добре зробили, що вибрали саме його, адже такі замки вважаються найнадійнішими. Через малу кількість деталей, вони набагато рідше виходять з ладу, ніж інші типи механізмів. Але і в цьому випадку, притискна пластина добре фіксує меч, повністю заходячи під його п'яту.

Підсумок

Enlan EW006 – це «робоча конячка», ніж, який орієнтований саме на практичне використання, а не просто носіння як аксесуар. Він добротно виготовлений із довговічних матеріалів. І все ж, ніж виконаний акуратно і досить красиво, тому він цілком зможе стати подарунком другу-рибалці. Саме з метою практичного застосування ця модель і рекомендується. Єдине, що потрібно перевірити часом, це стійкість темного покриття на мечі. Але з огляду на добротність ножа в іншому, є надія, що й воно не підведе.