Є думка, що якісний ніж повинен приємно віддавати вагою в руці. Але наскільки вірно це припущення? a> напевно, можна назвати однією з найважчих у модельному ряду, оскільки її вага - майже чверть кілограма. Звучить жахливо, але це «всього» 230 грам. Комплект поставки ножа - чорна картонна коробочка, гарантійка і тканинний мішечок для ножа.


Велика вага ножа пов'язана з його конструкцією та дизайном. Ніж має лише одну накладку на ручку з матеріалу G10. Друга половинка рукояті - це товста сталева плашка, яка дає більшу частину ваги. У лінійці компанії є кілька версій цієї моделі, що відрізняються кольором накладок. Доступні для вибору чорний, зелений та оранжевий кольори. Малюнок на рукояті я не назвав би ухватистим. У цьому плані, накладки моделі 720 найвдаліші, на мій погляд. По дизайну рукояті та формі леза. Ganzo G722 дуже схожий на модель G720. Закритий ніж має довжину близько 9 см, а відкритий – 21 см.

З зворотного боку рукоятки є проставка-бекспейсер. Також є отвір для темляка.

Лезо ножа отримало обух товщиною 4 мм. Довжина клинка становить 9 см. Клинок досить потужний і дозволяє виконувати силову роботу. Є двосторонній шпенек для однорукого відкриття. На обусі ножа є хвиляста насічка для упору великого пальця під час роботи. Аналогічна насічка розташована на рукоятці і вона дуже стримана.

Заточення леза непогана, але назвати її бритвою не можна.Ріжуча кромка триває до самої п'яти клинка. Спуски леза довгі, але не від обуху. Хід леза плавний, а на осі клинка встановлено латунні шайби.

Замок у ножі конструкції лайнер або фрейм-лок. Він відрізняється від аксісу, який найчастіше застосовується в ножах Ганзо, але він найпростіший у виготовленні. Замок надійно фіксує лезо, його пружина розташована на частині рукоятки без накладки. Кліпса ідентична тій, що у 720 моделі. Вона кріпиться одним гвинтом, що виконує функцію «склобою», а її розташування може бути обрано власником на власний розсуд. Відкрутивши гвинт, її можна повернути на бік, зручний для носіння ножа.

Мені здається, ножик швидше за все буде оптимальний для великої руки. Комфортність утримання, можливо, страждає через наявність лише однієї накладки. Та й чимала вага теж дуже відчутна і дуже незвична. Також, вага може бути обтяжливою при тривалому носінні.

Ножик Ganzo G722 вийшов дуже цікавий: йому притаманні масивність, надійність і простота. Але мені здається, слід також звернути увагу на 720 модель. До мінусів ножа я б відніс велику вагу, незвичність рукояті з однією накладкою. В іншому, ножик залишає дуже приємні враження.

Купити ніж Ganzo G722 в Україні