К2 (Чогорі) – це пік із висотою 8614 метрів, який є другим за висотою на землі. Але сходження на нього вважається набагато складнішим, ніж на Еверест, тому він ще жодного разу не був підкорений взимку. Справа в тому, що на піку температура опускається нижче -50°C, а швидкість вітру перевищує 100 км/год.

Польські альпіністи вирішили зробити неможливе та піднятися на вершину без кисневих балонів узимку. На даний момент команда з 13 осіб знаходиться на висоті 7200 метрів і, схоже, що вони припинять подальше сходження через погані погодні умови. До цього ніхто не підкорював Чогорі взимку, максимальна висота підйому склала 7650 метрів. Так що хлопці були дуже близькі до подолання непокорних раніше рубежів. Це не поразка, це лише один крок до мети!

А допомагало їм протягом усього шляху італійське спорядження Ferrino. Альпіністи вже досить довго перебувають у суворих кліматичних умовах Каракоруму та вироби від Ferrino їх жодного разу не підвели.

У нашому асортименті Ви знайдете аналоги (у кольорі або розмірі) того спорядження Ferrino, яке використовувалося для, можливо, найтехнічно складнішого сходження:

Будьте впевнені, що вироби від Ferrino не підведуть вас за жодних умов, адже вони показали свою надійність на висоті 7200 метрів піку К2 (Чогорі).

А польським альпіністам на чолі з Кшиштофом Велицьким ми бажаємо удачі та підкорення піку наступного разу!

Купити намети Ferrino
Купити рюкзаки Ferrino