В умілих руках телескопічна палиця здатна перетворитися на грізну зброю ближнього бою, яка не буде зайвою для самозахисту, а в особливо небезпечних ситуаціях може врятувати життя. Володіючи базовими прийомами з використання кийка, що захищається може швидко остудити запал недоброзичливця і запобігти серйозній загрозі своєму здоров'ю. Головне — купити телескопічну палицю правильної конструкції, яку можна легально носити з собою і використовувати у разі потреби. Одна з них — телескопічна дубинка Nextorch N15L, яка, крім своєї основної функції забезпечення захисту користувача, може служити ручним ліхтарем.

Nextorch N15L: огляд характеристик

Конструкція телескопічних кийків різних виробників спроектована за однаковим принципом. Відмінності в основному полягають у використаних матеріалах:

  • гума;
  • пластик;
  • метал.

Nextorch N15L має найнадійнішу конструкцію з усіх подібних виробів, яка включає сталеві та алюмінієві елементи. За рахунок цього продовжується термін служби виробу та його ударна сила. Крім того, вбудований ліхтар Nextorch пропонує користувачеві досить яскраве освітлення в 100 люменів, щоб висвітлити простір навколо або засліпити супротивника.

Особливості кийка Nextorch N15L

Дубінка Nextorch має ідентичну конструкцію з іншими аналогічними виробами бренду. Ключова відмінність – загальні розміри моделі.

  • Рукоять із прогумованими накладками довжиною порядку 25.5-23.5 сантиметрів. У торцевій частині ручки є вбудований ліхтар.
  • Перше відділення з сталі 42CrMo, що висувається.
  • Друге відділення з алюмінію 7075 з наконечником з нанокераміки, що призначене для розбивання скла, дерева та інших матеріалів.

В одному з наших оглядів ми вже розбирали характеристики однієї з палиць Nextorch - моделі Nextorch N19L. Наша сьогоднішня героїня має ідентичну конструкцію, але трохи меншого розміру: її довжина у відкритому положенні становить близько 38 сантиметрів, що на 11 сантиметрів менше ніж N19L, а довжина у закритому вигляді — 24 сантиметри.

Завдяки зменшеним габаритам, знизилася вага виробу та підвищилася його портативність. Дубинку з вагою 202 г простіше носити з собою в сумці або прикріпити на кишеню рюкзака, ніж аналогічні моделі вагою більше 300 грам. Для комфортного носіння в конструкції передбачена сталева кліпса, розташування якої можна змінювати за бажанням користувача (всього є вісім варіантів фіксації кліпси). Застосування телескопічної палиці також полегшало: вона відкривається одним помахом руки і швидко збирається при тиску на наконечник.

Знижка 5% за промокодом:
BSB5

копіювати

Купон скопійований

Ліхтар Nextorch N15L

З огляду на мініатюрні габарити моделі, вбудований ліхтар має скромний, але досить ефективний функціонал, що складається з двох режимів:

  • постійне свічення яскравістю 100 люменів;
  • блимаючий режим стробоскоп потужністю 100 люменів.

Цей прилад навряд чи здатний замінити повноцінний ручний ліхтар (особливо враховуючи їх сучасні можливості освітлення від 500 люменів і вище), однак він буде доречним, якщо користувачеві потрібно підсвітити темне приміщення або його застало зненацька настання сутінків.

Керування вкрай просте і здійснюється за допомогою поворотного кільця. Джерелом живлення є одна змінна батарейка типу AA, яка входить до базового комплекту. Ємності батареї вистачає для безперервного світіння протягом 1 години 15 хвилин, а дальність світлового променя досягає 60 метрів.

Для забезпечення безперебійного світла сучасні ліхтарі оснащуються кільцями ущільнювачів, які запобігають попаданню вологи і пилу в батарейний відсік. І оскільки Nextorch N15L - це кийок і ліхтар 2в1, вона також має показник вологозахисту, який знаходиться на рівні IPX8. Це означає, що модель не боїться використання у складних погодних умовах. Проливний дощ, сніг або падіння у воду не позначаються на працездатності ліхтаря, але потрібно мати на увазі, що тривалість знаходження дубинки під водою становить не більше 30 хвилин.

Кому корисна телескопічна палиця з ліхтариком Nextorch N15L?

Незважаючи на компактні розміри, Nextorch N15L відноситься до ефективних засобів самооборони, які можна носити з собою в сумці або перевозити в бардачку автомобіля. Виріб підходить для використання службовцями правопорядку, але буде корисно навіть для рядових користувачів, для яких не останнє значення має власна безпека. А найголовніше — модель не належить до категорії холодної зброї і може використовуватися з метою самооборони, про що свідчить офіційний висновок експертів.

Режим

Постійне світіння

Стробоскоп

Яскравість

100 лм

100 лм

Час роботи

1 год 15 хв

-

Дальність

60 м

Матеріал

сталь 42CrMo, алюміній 7075

Вологозахист

IPX8

Ударопрочність

2 м

Тип живлення

1*AA

Довжина у відкритому положенні

37.8 см

Довжина в закритому положенні

23.5 см

Вага

202 г

Замовити телескопічну палицю Nextorch N19L та інші вироби бренду можна в нашому онлайн-магазині. Fonarik.ua.