Карабін — важливий елемент спорядження туристів, скелелазів та альпіністів, який відповідає за з'єднання мотузки, тросів та інших елементів один до одного, а також фіксацію таких аксесуарів, як ліхтар чи ключі, на сумці чи поясі.

Історія виникнення карабіна бере початок у XVII столітті. Спочатку він мав вигляд примітивного гачка із клямкою, який використовували для кріплення однойменної рушниці до плечового ременя. Але зі зростанням потреб користувачів видозмінювалася і конструкція карабіна, у якого з'явилася муфта та низка інших варіацій сполучних елементів.

До сучасних карабінів застосовується безліч регіональних та міжнародних стандартів, в яких регламентуються вимоги до конструкції, безпеки виробів та інших аспектів. Найчастіше можна зустріти карабіни з наступних матеріалів:

  • сталь;
  • дюралюміній;
  • титан;
  • пластик.

Однак найнадійнішим вважається титановий карабін, який може похвалитися підвищеною зносостійкістю та легкою вагою порівняно з аналогічними виробами зі сталі та алюмінію.

Титановий карабін Fenix ​​ALB-20

Продукція компанії Фенікс завжди відрізнялася високою якістю матеріалів і цікавими (а іноді і сміливими) рішеннями. Тому навіть такий дрібний аксесуар, як карабін, перетворився в руках виробника на багатофункціональний пристрій, який можна використовувати не тільки як клямку для фіксації мотузок, але і як викрутку та відкривалку для пляшок.

Матеріал туристичного карабіна — титан ТС4, який має низку переваг:

  • Механічна міцність. Матеріал не тріскається під час падіння з висоти і стійко переносить перепади температур. А за екстремально високих температур титан у рази перевершує міцність алюмінію.
  • Висока корозійна опірність. Титан не боїться тривалого контакту з вологою та кислотами, чого не уникнути при використанні карабіну в польових умовах.
  • Мала щільність. Вона складає близько 4500 кг/м3, завдяки чому маса виробу становить лише 9 грам.

Основне призначення карабіна: кріплення страховки та інших дрібних аксесуарів до туристичного спорядження або їх з'єднання між собою. Для цих цілей модель має корисну особливість конструкції: вона оснащена вушками, які виключають виникнення небезпечного поперечного навантаження на карабін, а також сплутування між собою мотузок, кілець тощо.

Fenix ​​ALB-20 також можна використовувати як карабін для сумки: ширини виробу достатньо для фіксації на ременях спорядження типу Molle або шлевках штанів. Розміри виробу, які становлять 53.8*28.6*3.5 мм, є оптимальними для його носіння як кільце для ключів з можливістю додаткової фіксації на ньому брелока.

Єдиний нюанс клямки — це її ціна, яка зумовлена ​​високою вартістю титану. Однак цей аспект компенсується тим, що багатофункціональні карабіни з титану мають необмежений термін служби, тому їх можна використовувати вдома, в гаражі або в польових умовах, не турбуючись за цілісність конструкції.

Карабін Fenix ​​ALB-20

Матеріал

титан ТС4

Функції

- засувка;

- викрутка;

- відкривачка для пляшок.

Довжина

53.8 мм

Ширіна

28.6 мм

Товщина

3.5 мм

Вага

9 г

Купити туристичні карабіни від Fenix ​​та інші товари Фенікс можна в нашому онлайн-магазині.

Товари новини: