Зустрічаємо новий тест ліхтаря від Скимина Руслана. На цей раз він ділиться враженнями від використання кемпінгової моделі. В яких умовах довелося працювати цьому ліхтареві та яка думка про нього склалася у власника, дізнаємося з огляду, представленого нижче, а також авторського відеозвіту.

Сьогодні вперше приїхав порибалити на нове місце на Південному Бузі. І вперше збиратимуся на березі не з налобником, а з кемпінговим ліхтарем. . Подивимося, як себе покаже ця модель.

Відразу скажу, що ліхтар особливо зручний для автомобілістів тим, що його можна прикріпити на магніт абсолютно до будь-якої частини машини. Мені, наприклад, зручно повісити на відкритий багажник. Якщо увімкнути ліхтар у максимальному режимі, гарне освітлення буде не лише у багажнику, а й навколо машини.

Зараз мій кемпінговий плафончик включений у другому за потужністю режимі, що дає видимість метрів на 10. Звичайно, найекономніший рівень яскравості не дозволить вільно збиратися біля машини, але в даному випадку добре видно. всі предмети землі в достатньому для зборів на рибалку радіусі. Тож ліхтар радує.

За 3 тижні

Ну а тепер саме час поговорити про Fenix ​​CL25 докладно. Ось яку інформацію ми можемо дізнатися щодо упаковки: ліхтар працює на двох типах елементів живлення. Вологозахищеність корпусу IPX-6 говорить про те, що йому не страшні атмосферні опади. Крім того, Fenix ​​CL25 не боїться морозу, а заряджати його можна за за допомогою кабелю micro-USB.

Також на упаковці вказано, що діаметр засвічення ліхтаря - 25 метрів. Ліхтар має магнітну основу, але його можна прикріпити і на тріпод. У режимі мигнімальної яскравості ця модель пропрацює 600 годин, а крім білого світла, передбачений ще й червоний.

Габарити ліхтаря по ширині - 52 мм, по висоті - 99 мм, вага - 130 г.

У коробку складений сам ліхтар, акумулятор, USB-шнур довжиною метр, запасна кнопка, гарантія та інструкція, щоправда, англійською. Але навіть англійською основна інформація буде зрозуміла.

Перше, що необхідно зробити перед використанням ліхтаря, це вийняти з батарейного відсіку шайбу-запобіжник, яка не дає йому увімкнутися під час транспортування. Тепер можна встановити акумулятор ємністю 2300 мАг, який йде в комплекті заводського постачання, або більш ємну модель. Наприклад, я відразу ж поставив акумулятор на 3400 мАг.

Пройдемося по робочих режимах. Мінімальна яскравість становить 0,8 люмен, що можна порівняти з місячним світлом. Другий за яскравістю режим дає вже 50 люмен світла, третій – 200 люмен, а четвертий – 350 люмен. Також доступні два додаткові режими з використанням червоного світла. Для переходу до них потрібно протягом секунди двічі натиснути на кнопку включення, яка розташована на верхній кришці ліхтаря. Перший із режимів дає постійне червоне світло, а другий — миготливий. Цей миготливий маячок дуже добре видно навіть на великій відстані. Я його використовую на підводному полюванні, коли при виході з водоймища мені потрібно знайти залишений на березі автомобіль. Скажу, що ліхтарик помітний з відстані близько двох кілометрів, хоча яскравість світла становить лише 1,5 люмена.

Причому, я вже використовував його під час туману, дощу, при мінусових температурах. Всі ці умови Fenix ​​CL25 без проблем витримує навіть без додаткового захисту. А якщо раптом ви впустите ліхтар у багнюку, рівень гідроізоляції його корпусу дозволяє помити прилад піт проточною водою. Більше того, мій кемпінговий ліхтар уже кілька разів падав із висоти близько двох метрів. Після цього на корпусі залишилися невеликі подряпини, працездатність повністю збереглася і ніде нічого не відкололося.

Ще трохи про додаткові фішки кемпінгового ліхтаря. Його задня кришка відмінно магнітиться до будь-яких залізних поверхонь. Крім того, на ній є різьблення в чверть дюйма, яка сумісна з будь-якими штативами, селфі-палками. У наметі ліхтар можна підвісити за кільце на верхній кришці корпусу.

А тепер окремо за перевагами та недоліками Fenix ​​CL25, які у нього, на мою думку, є.

Плюси:

  • магнітна основа;
  • різьблення на штатив;
  • можна зарядити акумулятор через USB;
  • від USB ліхтар працює навіть із порожнім батарейним блоком;
  • якщо підняти ліхтар більш ніж на 1 метр, під ним зовсім немає темної плями;
  • світлонакопичувач на кнопці;
  • не пропускає всередину воду.

Мінус:

  • дуже туге різьблення батарейного блоку.

Купити ліхтар Fenix ​​CL25 в Україні