Гострий ніж - це не тільки запорука задоволення процесу приготування страв, але і гарант безпеки. Такий інструмент легко ковзає по м'ясу, рівно нарізує фрукти та овочі і ніколи не зісковзує з очищеної цибулини або твердого качана капусти.

Для забезпечення належної гостроти ніж можна заточувати з використанням різного типу точильних пристроїв:

  • ручна (портативна) точила або абразивний камінь;
  • механічний точильний верстат;
  • електрична точила.

Всі перераховані варіанти допомагають досягти еталонної гостроти клинка, але перші два вимагають досить глибоких знань та певної майстерності у заточенні інструментів. Для тих, хто не володіє навичками заточення або не хоче витрачати багато часу і сил на роботу з кухонними ножами, призначена електрична точила Work Sharp з лінійки Culinary — пристрій №1 у світі, який широко використовується на багатьох професійних кухнях.

Серія Culinary включає ряд точилок, які відрізняються функціоналом:

Про характеристики та можливості моделі Work Sharp E4 можна прочитати у нашому матеріалі. А героєм сьогоднішнього огляду стане найкраща кухонна електрична точила в лінійці — Work Sharp E5.

Особливості Work Sharp E5

У свій час продукція Work Sharp справила революцію у підході до заточування ножів та інших інструментів. Кухонна електрична точила Work Sharp E5 є гідним продовжувачем традицій американської компанії і здатна довести будь-який тупий клинок до еталонної гостроти.

  • Програмоване заточення в один дотик. Стругачка для ножів Work Sharp E5 вигідно виділяється своєю ефективністю. Вона забезпечує три типи заточування, які дозволяють працювати зі сталями різної твердості, м'яко доводити і надавати потрібний кут заточування відповідно до вимог користувача. Все, що потрібно, – натиснути на кнопку та вибрати бажану програму. Повторне заточування займає до дев'яноста секунд, і найприємніше, що цей процес є повністю автоматизованим.
  • Система з ремінним приводом. Це важлива особливість точилок для кухонних ножів від Work Sharp, найчастіше використовувана виробниками, які випускають точилки із гнучкими ременями. Ефективність такого пристрою зростає в кілька разів, а найкращий результат можна помітити під час використання точильних стрічок середньої зернистості.
  • Сумісність з усіма типами ножів. Універсальна електрична точила - рідкість на сучасному ринку, тому модель Work Sharp E5 особливо цінується кухарями, які використовують у роботі не тільки стандартні ножі з прямим, а й серрейторним заточенням.
  • Відсутність сміття. При використанні звичайної точилки користувачі часто стикаються з проблемою виникнення великої кількості сміття, через що процес заточування доводиться здійснювати далеко від їжі. Про цю проблему можна забути з точилкою Work Sharp E5, оскільки її конструкція створює вакуум, що зберігає все сміття всередині.
  • Додатковий керамічний хонінгувальний стрижень у наборі. Модель поставляється в комплекті з керамічним стрижнем, за допомогою якого можна підтримувати вістря ножа в потрібній формі, якщо він не потребує ґрунтовного заточування.
  • Інноваційна технологіяMicroForge. Дана технологія полегшує використання точилки як для професійних кухарів, так і для звичайних користувачів. Вона створює мікроскопічні зазубрини на ріжучій кромці при кожному заточенні та полегшує роботу з певними типами матеріалів.
  • Ексклюзивнийдизайн. Виріб отримав нагороду Innovation Award 2018 за оригінальний та практичний дизайн.
  • Трирічна гарантія. У начинці виробів продукції Work Sharp використовуються тільки імпортні комплектуючі високої якості, тому точила бренду можуть похвалитися тривалим гарантійним терміном служби.

Покроковий посібник із використання Work Sharp E5

Перед тим, як розпочати безпосередню роботу з пристроєм, необхідно визначитися з типом заточування інструменту:

  • надання форми (відновлення гостроти ножа, що сильно затупився);
  • підвищення гостроти (заточення середньої інтенсивності);
  • доведення (позбавлення від задирок та подряпин).

Перейдемо до управління:

  1. Вибір потрібного режиму здійснюється за допомогою натискання однієї кнопки управління.

Режим

Спосіб активації

Час роботи

Надання форми

Швидке потрійне натискання

90 секунд

Підвищення гостроти

Швидке подвійне натискання

90 секунд

Доведення

Одне натискання

45 секунд

Для вимкнення точилки достатньо одного натискання на кнопку керування.

  1. Після активації потрібного режиму потрібно прикласти ліву сторону клинка до напрямної та повільно протягнути ніж до себе.
  2. Для рівномірного заточування необхідно по черзі змінювати слоти і повторювати процес доти, доки електрична точила Work Sharp не зупиниться автоматично.
  3. Перевірити гостроту ріжучої кромки можна на томаті або будь-якому іншому овочі. Якщо гостроти недостатньо, можна використовувати точилку заново або пустити в хід хонінгувальний стрижень. Для цього потрібно утримувати ніж під необхідним кутом і 7-10 разів провести по стрижню кожної зі сторін клинка.

Технологія MicroForge

Кухонна електрична точила Work Sharp E5 може використовуватися для просунутої заточки за технологією MicroForge. До неї вдаються з метою підвищення зносостійкості та ефективності клинка шляхом створення мікроскопічних зазубрин вздовж ріжучої кромки ножа, які полегшують роботу з волокнистими продуктами, хлібом та овочами. В ідеалі потрібно вдаватися до обробки ножа за допомогою даної технології хоча б один чи двічі на рік.

Правила роботи з точилкою при використанні технології MicroForge:

  1. Попередньо заточіть ніж із використанням середнього режиму.
  2. Відкріпіть керамічний стрижень від ручки.
  3. Помістіть наконечник ножа в слот MicroForge і один раз протягніть інструмент паралельно столу.
  4. Вставте керамічний стрижень у рукоятку і 8-10 разів проведіть по ньому клинком для заточення зазубрин, що утворилися.

Заміна ременя

Гнучкий заточний ремінь із комплекту має високу зносостійкість і навіть при регулярному використанні служить протягом усього гарантійного терміну служби точилки. Заміна ременя може знадобитися у кількох випадках:

  • оригінальний ремінь зносився;
  • користувач хоче замінити ремінь з комплекту на інший.

Для цього потрібно відкрити передню кришку корпусу та зняти ремінь шляхом натискання на натягувач. Новий ремінь потрібно натягнути на три шківи, відтягнувши натягувач донизу. У середньому заміна ременя займає 1-2 хвилини.

Загальні враження від Work Sharp E5

Тупий ніж - це малоефективний та небезпечний інструмент для кухні. Заточити його вручну за допомогою абразивного каменю або механічної точила можна, але це вимагає занадто багато часу і знань основ правильного заточування. Тим, хто економить свій час і сили, прийде на допомогу електрична точилка Work Sharp E5 - знахідка для професійних кухарів, які працюють у напруженому графіку і не мають зайвих пару хвилин для заточування ножів за допомогою простих абразивів, і звичайних користувачів, що ставлять на чільне місце. свій комфорт.

Пристрій повністю автоматизований (від користувача потрібно лише натиснути кнопку увімкнення та вимкнення) і сумісний з ножами з прямим та серрейторним заточенням, а також овочевими ножами Накірі, сікачами, мініатюрними пилками та ножицями. За бажанням до базового комплекту можна докупити потрібні напрямні, щоб точити ножі з кутом 15 і 20 градусів.

Єдиним недоліком Work Sharp E5 можна вважати її вартість зі значенням вищим за середній на ринку. Це пояснюється високоякісними комплектуючими та ефективністю виробу, яка перевершує всі існуючі електричні точила і може змагатися з можливостями професійних точильних верстатів. Тому, якщо ви в пошуку довговічного пристрою, здатного надати інструментам еталонну гостроту без шкоди для їх зносостійкості, то електрична точилка Work Sharp E5 безперечно вартує вашої уваги.

Переваги:
  • автоматична точила з простим керуванням;
  • три режими роботи для різних етапів заточування;
  • сумісність з ножами різного типу, а також іншими дрібними інструментами;
  • абразивні ремені преміум-класу в комплекті;
  • компактні габарити 18,4*11,4*13,2 сантиметра;
  • хонінгувальний керамічний стрижень з технологією MicroForge в комплекті;
  • можливість додаткової покупки направляючих для ножів, у яких кут заточування 15 і 20 градусів;
  • трирічна гарантія.
Недоліки:
  • відчутна вага, яка досягає 1.36 кілограм;
  • висока вартість;

Купити точилку Work Sharp із серії Culinary, а також інші портативні вироби бренду можна у нашому онлайн-магазині Fonarik.ua.