Брикети вугільні Petromax Cabix Plus Briquettes for Dutch Oven and BBQ 3 кг
Petromax Cabix Plus — вугільні брикети для приготування їжі . Завдяки продуманій формі мають високу продуктивність. Виготовлені з кокосової сировини, горять майже бездимно.
Використовуються з усіма чавунними жарівнями Petromax — підпалене вугілля розкладають під дно посудини та на її кришку для рівномірного прогріву. Cabicx Plus також працює як пальне для портативних плит.
Особливості
- Хвилястий профіль збільшує площу горіння, а отже й температуру на одиницю маси.
- Рельєф забезпечує вентиляцію по всій площі: тепло рівномірно виділяється як вгору, так і вниз.
- Тліючи, брикет зберігає форму, тому лишається ефективним до кінця використання.
- Тривалість горіння — до 4 годин.
- Брикет можна загасити і згодом підпалити повторно, якщо страву приготовлено за коротший час.
- Майже не виділяє диму й запаху: продукти горіння заледве контактують з їжею.
- Згораючи, вугілля лишає незначну кількість золи, яку легко прибрати.
- Брикети компактно складаються для зберігання завдяки прямокутній формі — на відміну від насипного вугілля, розфасованого у пакети.
- Cabix Plus виготовлено з натуральної сировини: відходів виробництва кокосового молока, що робить їх екологічним, сталим, CO2-нейтральним і веганським продуктом.
- Використовуючи кокосове вугілля Petromax, ви витрачаєте на 15–20% менше палива порівняно зі звичайним вугіллям.
- Якщо ви готуєте в чавунній жарівні на мангалі Petromax Atago, потрібної температури можна досягти зі ще меншою кількістю брикетів. Подвійні стінки мангала створюють ефект термоса. Порівняно зі звичайними методами нагріву, це допомагає заощадити до 20% вугілля.
Пропорція брикетів для нагріву казанів-жарівень Petromax Dutch Oven
Увага! У таблиці виробник подає орієнтовні дані. Кількість брикетів для найкращого результату залежить від довколишньої температури, сили вітру, вологості та інших факторів. Розподіл брикетів також залежить від типу страви, яку ви плануєте приготувати:
- Під час варіння тепло має йти переважно знизу. Третину брикетів покладіть на кришку, дві третини — під дно жарівні.
- Під час випікання тепло має йти переважно згори. Дві третини брикетів покладіть на кришку, одну третину — під дно жарівні.
- Під час тушкування потрібен рівномірний прогрів. Розкладіть брикети порівну на кришку і під дно.
- Для смаження потрібен тільки нижній нагрів.
З часом досвід допоможе вам знайти оптимальну пропорцію брикетів для кожної страви. На початку рекомендовано брати меншу кількість вугілля й за потреби додавати його у процесі приготування.